V Marseillu konec domžalske pravljice

Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Olympique de Marsellie
Domžalčanom na povratni kvalifikacijski tekmi 4. predkroga Lige Evropa ni uspelo presenetiti favoriziranih Francozov, ki so zmagali s 3:1 in se uvrstili v skupinski del.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal so v povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo izgubili proti Marseillu z 0:3 (0:1) in ostali brez igranja v skupinskem delu tega tekmovanja. Prva tekma se je pred tednom dni v Stožicah končala z 1:1.

Dva gola na stadionu Velodrome je dosegel Valere Germain, prvič je zadel v 28., drugič v 56. minuti. Tretji gol je zabil Florian Thauvin v 85. minuti.

Nogometaši Domžal so tudi v Marseillu prikazali všečno igro, toda zmage in napredovanja so se na koncu zasluženo veselili igralci francoskega kluba.

Domžale bi se v primeru ugodnega razpleta veselile zgodovinskega napredovanja v skupinski del evropske lige, kljub temu pa so izbranci Simona Rožmana popisali nov list zgodovine kluba in dosegli enega največjih uspehov moštva.

Zadnjo tekmo v dresu Domžalčanov je odigral Jan Repas, ki se seli k tekmecu Marseilla iz elitne francoske lige Caenu.

Marseille je tekmo začel z agresivnim pokrivanjem Domžalčanov, ki so na trenutke imeli s tem nekaj težav, toda hitro so gosti vzpostavili ravnotežje na zelenici stadiona Velodrome, ki ni bil povsem poln, toda zbrani navijači so pripravili odlično vzdušje.

Prvi so do priložnosti prišli Domžalčani, v peti minuti je Miha Blažič po podaji s kota zgrešil žogo. V 11. minuti so bili prvič nevarni Marseillčani, Hiroki Saki je podal z desne, Lucas Ocampos je iz težkega položaja z glavo merili mimo gola.

Izbranci Simona Rožmana so bili vse bolj nevarni, v 26. minuti pa so imeli do takrat najlepšo priložnost za spremembo začetnega izida. Jure Balkovec je imel prosti strel, natančno in močno udaril po žogi, a je ta zadela levo vratnico.

Dve minuti kasneje pa so domači zadeli. Maxime Lopez je z leve podal zavrtinčeno žogo, Valere Germain pa je žogo z glavo potisnil v gol.

V 35. minuti je Matija Širok z desne podal na drugo stran do Lovra Bizjaka, ki je poskusil z volejem, a je žogo slabo zadel. Zatem je Bizjak v 42. minuti prišel do novega strela, ki je bil boljši, a je žoga šla naravnost v naročje Steva Mandandaja. Za konec polčasa je Marseille v 43. minuti zapretil prek Garmaina, z obrambo se je izkazal Dejan Milić.

Domača zasedba Rudija Garcie je drugi polčas začela z ofenzivo, uvodna poskusa za goste nista bila usodna, tretji pa je končal za Milićevim hrbtom. Florian Thauvin je preigraval na desni strani, podal na drugo stran kazenskega prostora, tam si je žogo nastavil Germain in jo poslal v gol.

V 70. minuti so bili nevarni tudi gosti. Senijad Ibričić je dobro potegnil po desni strani, lepo našel Široka, toda Mandanda se je izkazal z obrambo.

Zadnji žebelj v domžalsko krsto je v 86. minuti zabil Thauvin, ki je izkoristil podajo Germaina in z atraktivnim strelom premagal Milića.

Nov podvig Domžalčanov niso zlomili niti nekdanji evropski prvaki

Liga Evropa, 4. predkrog (povratna tekma):

*Marseille - Domžale 3:0 (1:0) /1:1/
Germain 28., 56., Thauvin 85.

// - izid prve tekme

 AEK Larnaka - *Viktoria Plzen 0:0 1:3
*Dinamo Kijev - Maritimo Funchal 3:1 (2:0) 0:0
Oleksandrija - *Bate Borisov 1:2 (1:0) 1:1
*Zenit St. Peterburg - Utrecht 2:0 (1:0, 0:0) 0:1
*Östersunds - PAOK 2:0 (0:0) 1:3
*Maccabi Tel Aviv - Altach 2:2 (1:1) 1:0
*RB Salzburg - Viitorul Constanta 4:0 (2:0) 3:1
*Šerif Tiraspol - Legia Varšava 0:0 1:1
Suduva - *Ludogorec 0:0 0:2
Fenerbahce - *Vardar Skopje 1:2 (0:0) 0:2
*AEK Atene - Brugge 3:0 (2:0) 0:0
Videoton - *Partizan Beograd 0:4 (0:3) 0:0
*Skenderbeu - Dinamo Zagreb 0:0 1:1
*Midtjylland - *Apollon Limassol 1:1 (1:0) 2:3
*Braga - Hafnarfjördur 3:2 (1:1) 2:1
*Athletic Bilbao - Panathinaikos 1:0 (1:0) 3:2
Škendija - *AC Milan 0:1 (0:1) 0:6
*Rosenborg - Ajax Amsterdam 3:2 (1:0) 1:0
Hajduk Split - *Everton 1:1 (1:0) 0:2
*Crvena zvezda - Krasnodar 2:1 (1:0) 2:3 
"Austria Dunaj - Osijek 0:1 (0:0) 1:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.