Domžalčanom zmenek z vijolicami v LV

Foto: Žurnal24
Nogometaši Domžal se veselijo zgodovinske uvrstitve v finale slovenskega pokala. Rumeni so ugoden rezultat s prve tekme proti Nafti (1:1) doma nadgradili z visoko zmago (3:0). Maribor drugi finalist.
Oglej si celoten članek

Oslabljena Nafta brez več kot polovice standardnih nogometašev ni bila kos razpoloženim Domžalam, ki so se z zanesljivo zmago v domačem športnem parku prvič v zgodovini kluba razveselili uvrstitve v finale pokala Slovenije. Tam jih 8. maja v Ljudskem vrtu čaka domači Maribor. Vijoličasti so neulovljivo prednost s prve tekme ubranili z remijem v Celju (3:3).

"Zgodovinska" tekma Domžalam
V domžalskem športnem parku je bilo veselo že po nekaj minutah. V 3. minuti je Mate Eterović bliskovito prodrl in ustrelil, vratar Tomaž Murko je njegov poizkus ubranil, a je na odbito žogo izvrstno reagiral Mitja Zatkovič in jo na robu kazenskega prostora z levico neubranljivo poslal pod prečko lendavskega čuvaja mreže. Na odgovor naftašev ni bilo treba dolgo čakati in izenačenje po strelu Aleša Čeha je preprečila zgolj prečka. Domžalčani so bili za veliko bolj podjetno igro nagrajeni v 29. minuti, ko je spretno in srečno po predložku iz prostega strela zadel vladar kazenskih prostorov Darko Topić. Odgovora gostov ni bilo niti v drugem polčasu in po lepi akciji in napaki gostujoče obrambe je Murka z elegantnim lobom premagal še Damir Pekič za končnih 3:0.

Maribor trpel v Areni Petrol
Misija nemogoče? Ne za Celjane, saj so zaostanek z 1:4 s prve tekme v Mariboru skorajda izničili že po nekaj več kot 20 minutah igre. Po golih Alena Romiha in Roman Bezjaka je bilo pred okoli tisoč gledalci na Areni Petrol na kartah veliko presenečenje, toda napaka njihove zadnje vrste je bila hitro kaznovana z noge prvega štajerskega strelca Dragana Jelića. Napeto končnico je napovedal nov gol Celjanov, strelec je bil Dejan Purišić, toda vse dvome o potniku v finale je po podaji iz kota razblinil Siniša Andjelković, na koncu pa je za nepričakovan remi v sodnikovem podaljšku zabil še Vito Plut.

Pokal Hervis, polfinale (povratni tekmi):

DOMŽALE : Nafta Lendava 3:0 (1:0) /1:1/
Zatkovič (3), Topić (29), Pekič (59)

CM Celje : MARIBOR 3:3 (2:1) /1:4/
Romih (13), Bezjak (22), Purišić (66); Jelić (37), Andjelković (76), Plut (90)
* - v poševnicah je izid prve tekme

Finale (8. maj, Maribor):
Maribor – Domžale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.