Domžale namučile Nemce, odločitev v Sloveniji

Foto: EPA Nils Petersen Freiburg Domžale Foto: EPA Freiburg Domžale Foto: EPA Simon Rožman Foto: EPA Freiburg Domžale Foto: EPA Freiburg Domžale
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. predkroga Lige Evropa v gosteh po zelo dostojnem odporu minimalno klonili proti nemškemu Freiburgu (1:0).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal se iz Nemčije vračajo z minimalnim porazom. Resda so imeli domačini več žogo v svoji posesti, toda predstava izbrancev Simona Rožmana pred 14.000 gledalci vseeno vzbuja nekaj optimizma pred povratno tekmo.

Nemci so prvi polčas dobili z golom Nilsa Petersena, ki je zadel v 20. minuti, potem ko je odbito žogo po strelu Floriana Niederlechnerja z desetih metrov pospravil v mrežo. Sicer pa je imel že tri minute pred tem priložnost za domače Niederlechner, ki je zadel zunanji del mreže. Domžalčani so prvič resneje zagrozili v 22. minuti, ko je po podaji Senijada Ibričića z glavo poskusil Amedej Vetrih, a le za malo zgrešil cilj.

V 24. minuti so imeli domači na voljo enajstmetrovko, potem ko je Vetrih nepravilno zaustavil Niederlechnerja. Z bele točke je streljal Petersen, meril v spodnji desni kot, toda izkazal se je Dejan Milić in žogo odbil v kot. V 28. minuti je za zadnjo lepšo priložnost v prvem polčasu poskrbel Vetrih, a je njegov udarec z desetih metrov ustavil Alexander Schwolow.

V drugem polčasu je najprej poskusil Christian Günter z 18 metrov, dobro pa je posredoval Milić. V 54. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko, potem ko je eden domačih igralcev domnevno igral z roko v kazenskem prostoru, a sodniki niso piskali najstrožje kazni. Pet minut pozneje je na drugi strani z glavo malo nenatančno meril Caglar Söyüncü, v 63. minuti pa je dober strel Amirja Abrashija ustavil domžalski vratar. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Veliki zmagi za Zvezdo in Osijek

Foto: EPA Guelor Kanga Crvena zvezda Sparta Praga

Od ekip s področja bivše Jugoslavije je do največjega skalpa prišel Osijek. Slavonci so po supešno izvedeni enajstmetrovki Borne Barišića v 57. minuti namreč v gosteh ugnali sloviti PSV Eindhoven (0:1) in imajo za povratno tekmo v Gradskem vrtu zelo lep kapital.

Splitski Hajduk je na Danskem odigral izenačeno srečanje proti Brøndbyju in ga končal z remijem (0:0). Dalmatinci bodo uvrstitev v naslednji krog lovili prihodnji teden na Poljudu, kjer pa bodo zaradi kazni tribune samevale.

Dinamo Zagreb je na domačem igrišču gostil norveški Odd in zasluženo prišel do zmage (2:1), ki bi lahko bila izražena še z višjo razliko.

Dober posel je opravila tudi Crvena zvezda, v Beogradu je suvereno premagala praško Sparto (2:0). V 13. minuti je za nekdanje evropske prvake zadel Richmond Boakye, končni izid je sredi nadaljevanja s fantastičnim strelom z razdalje postavil Guelor Kanga.

Makedonska Shkëndija je gostovala pri litovski ekipi Trakai in kljub temu, da je dobre pol ure igrala s kar dvema igralcema manj, prišla do znosnega poraza (2:1), ki moštvu iz Tetova daje dobre možnosti na povratni tekmi.


Liga Evropa, 3. predkrog (prve tekme):

Freiburg - Domžale 1:0 (1:0)
Petersen 21.

Crvena zvezda - Sparta Praga 2:0 (1:0)
Boakye 13., Kanga 65.

Brøndby - Hajduk Split 0:0 (0:0)
RK: Arajuuri (Brøndby) 93.

Dinamo Zagreb - Odd 2:1 (2:1)
Hodžić 31., Fernandes 41.; Mladenović 20.

PSV Eindhoven - Osijek 0:1 (0:0)
Barišić 57./11m

Trakai - Shkëndija 2:1 (1:1)
Maksimov 1., 52.; Junior 39.
RK: Junior (Shkëndija) 57., Cuculi (Shkëndija) 63.

Mladá Boleslav - Skënderbeu 2:1 (1:0)
Olimpik Doneck - PAOK 1:1 (0:0)
Maccabi Tel-Aviv - Panionios 1:0 (0:0)
AEK Larnaca - Dinamo Minsk 2:0 (1:0)
AIK - Braga 1:1 (1:1)
Krasnodar - Lyngby 2:1 (0:0)
Östersunds - Fola 1:0 (0:0)
Sturm Gradec - Fenerbahçe 1:2 (1:2)
Sūduva - Sion 3:0 (2:0)
Utrecht - Lech Poznań 0:0 (0:0)
Astra Giurgiu - Oleksandriya 0:0 (0:0)
Botev Plovdiv - Marítimo 0:0 (0:0)
Dinamo Bukarešta - Athletic Bilbao 1:1 (0:1)
Bnei Yehuda - Zenit St. Peterburg 0:2 (0:0)
Arka Gdynia - Midtjylland 3:2 (2:2)
Universitatea Craiova - AC Milan 0:1 (0:1)
Bordeaux - Videoton 2:1 (2:1)
Gent - Altach 1:1 (0:1)
Panathinaikos - Gabala 1:0 (1:0)
Aberdeen - Apollon Limassol 2:1 (1:0)
Marseille - Oostende 4:2 (2:1)
Austria Dunaj - AEL Limassol 0:0 (0:0)
Everton - Ružomberok 1:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.