Domžale s porazom zaključile evropsko avanturo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij konferenčne lige v Stožicah izgubili proti Rosenborgu z 1:2 (1:0). Domžalčani, ki so na prvi tekmi na Norveškem doživeli poraz z 1:6, so tako končali nastope v evropskem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Izbranci Dejana Djuranovića so v Stožicah pokazali boljši obraz kot na prvi tekmi, a je bil zaostanek s te prevelik, da bi lahko upali na kakršenkoli čudež. Rosenborg, 26-kratni norveški prvak, si je z novo zmago tako priigral nadaljevanje evropske poti, kjer mu bo zadnjo oviro pred skupinskim delom predstavljal francoski Rennes.

Domžale pa so za to sezono končale z evropskim udejstvovanjem. Slovenijo tako zastopata le še Mura in Olimpija, ki ju povratna dvoboja 3. kroga kvalifikacij evropske oziroma konferenčne lige čakata v četrtek.

Domžalčani so odločno začeli tekmo in že v prvih treh minutah dvakrat ogrozili vrata gostov prek Mateja Podlogarja in Nermina Hodžića. Domači so v uvodu pokazali boljšo predstavo kot na prvi tekmi, kljub temu je v 15. minuti pri gostih do strela prišel Carlo Holse, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela.

V 24. minuti se je Senijad Ibričić odločil za strel z dobrih 20 metrov, žogo pa poslal le malo mimo Rosenborgovih vrat. Deset minut pozneje pa so domači povedli, ko je z leve strani podal Enes Alić, Matej Podlogar pa je zadel iz bližine.

Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli Norvežani, potem ko je v 45. minuti domžalski vratar Mulalić moral posredovati po poskusu Dina Islamovića z glavo.

Foto: Twitter Rosenborg

Uvod drugega polčasa je bil bolj po godu gostom, saj so ti izenačili v 48. minuti, po podaji z leve strani je pred vrati do žoge prišel Noah Jean Holm in zadel za 1:1.

V 57. minuti je Mulalić ustavil poskus Holseja, sledilo pa je mirnejše obdobje, ki ga je v 75. minuti prekinil Alić, ko je s podajo z leve strani zadel prečko. V 86. minuti pa je Rosenborg prišel do zmagovitega zadetka, ko se je med strelce vpisal Stefano Vecchia.

Še višjo zmago gostov je v sodniškem dodatku preprečil Mulalić z novim posredovanjem po strelu Adama Carla Anderssona z leve strani.

* Stadion Stožice, gledalcev 758, sodniki: Maresca, Costanzo in Perrotti (vsi Italija).
* Strelci: 1:0 Podlogar (34.), 1:1 Holm (48.), 1:2 Vecchia (86.).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić, Käit, Dobrovoljc, Alić, Markuš (od 81. Perc), Hodžić (od 67. Žinič), Martinović (od 58. Husmani), Ibričić, Saitoski (od 58. Jakupović), Podlogar (od 67. Vuk).
* Rosenborg: Andre Hansen, Augustinsson (od 56. Andersson), Hovland, Eyjolfsson, Reitan, Konradsen, Hoff, Tagseth (od 46. Tettey), Ceide (od 46. Vecchia), Holse (od 76. Skarsem), Islamović (od 46. Holm).
* Rumeni kartoni: Husmani, Vuk, Dobrovoljc; Reitan.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.