Dončić asistiral pri zgodovinskem dosežku, Dragić blestel ob zmagi

Foto: Profimedia luka dončić
Statistično uspešen večer za oba Slovenca.
Oglej si celoten članek

V moštvu Dallasa je znova zaigral Luka Dončić, ki se je na parket vrnil po tekmi premora zaradi težav s kolenom. Dvajsetletni Slovenec je bil sicer že na začetku prve četrtine tekme proti New Orleans Pelicans udeležen v vrhuncu večera, saj je podal pri košu Dirka Nowitzkija s katerim je Nemec na šestem mestu najboljših strelcev v zgodovini lige prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina.

Moštvo iz Teksasa si je proti Pelikanom, ki igrajo porazno vse od izjave prvega zvezdnika Anthonyja Davisa, da namerava po izteku pogodbe zapustiti klub, prvo vidnejšo prednost sicer priigralo ob koncu prve četrtine, v drugih 12 minutah igre pa je mirno ohranjalo prednost. Ta je nekajkrat narastla na 12 točk naskoka, ob odhodu na glavni odmor pa je bil na semaforju izpisan rezultat 59:49.

Če je v drugi polovici prvega polčasa Dallas deloval zanesljivo, pa so domači slabo odigrali uvodne minute tretje četrtine. New Orleans se je z delnim izidom 11:0 povsem vrnil v igro, na začetku zadnje četrtine pa celo povedel z 88:79. A nato je sledil tudi nalet domačih, ki so po seriji 12:0 v zadnje štiri minute rednega dela dvoboja krenili s 99:94. Tudi minuta odmora ni pomagala Pelikanom, Dončić je niz nadaljeval z dvema zadetima prostima metoma. 

Minuto in pol pred koncem je Julius Randle vseeno zadel trojko za 103:105, omenjeni igralec je sicer nanizal devet točk, a je na drugi strani s šestimi odgovoril Tim Hardaway Jr. Devetnajst sekund pred koncem je Dončić s prostima metoma poskrbel za 109:105 in vse je kazalo na zmago Dallasa. Nato pa so deset sekund kasneje gostje zadeli met za tri točke, Hardaway pa je slabo podajal iz avta proti Slovencu, New Orleans je prišel do žoge in z zabijanjem povedel s 110:109. Do zadnjega piska sirene v rednem delu je ostalo še pet sekund, nad Dončićem pa je bil storjen prekršek. Prvi kandidat za novinca leta je bil polovično uspešen s črte prostih metov za 110:110, Randle pa je na drugi strani zgrešil met za zmago.

Sledil je podaljšek. Tega je po Dončićevi asistenci s trojko odprl Jalen Brunson, a so nato gostje nanizali sedem točk in prevzeli pobudo. Dobro minuto pred  koncem je Dončić Dallas popeljal na -2 (117:119), vendar je Frank Jackson v dveh napadih nanizal pet točk. Slovenski košarkar je znova zadel (119:124), a je New Orleans klub hitrim akcijam domačih dobro zadeval proste mete. V zadnjih 11 sekundah tekme je Dončić zbral še dve asistenci, obakrat je zadel Dwight Powell, in tako ob porazu 125:129 prišel do trojnega dvojčka. Tekmo je končal z 29 točkami, 13 ulovljenimi žogami in desetimi podajami.

Dragić blestel v Oklahomi

Ob gostovanju Miamija pri Oklahoma City Thunder je bil prvi mož prvega polčasa vsekakor Goran Dragić. Ta je še enkrat več tekmo začel s klopi, a vseeno do glavnega odmora v svojo statistiko vpisal 18 točk in šest podaj. Za takšen dosežek je potreboval le nekaj več kot 14 minut. Ob polčasu je Vročica vodila z izidom 58:55.

Erik Spoelstra je tudi večji del tretje četrtine, ki so jo gostje odlično odigrali, nekdanjega kapetana slovenske reprezentance pustil na klopi, v igro ga je vrnil tri minute pred koncem tretjega dela igre. Miami si je po novem košu Dragića že priigral 15 točk naskoka (86:71), v zadnjo četrtino pa vstopil s +11.

Oklahoma se je hitro približala na 79:86, a bližje ni uspela priti. Na polovici zadnje četrtine so tako gostje vodili s 103:84, Dragić pa je v svojo statistiko že vpisal dvojnega dvojčka s 23 točkami in desetimi asistencami. Gostitelji so se slabi dve minuti pred koncem sicer še uspeli približati na šest točk zaostanka, vendar je Miami zanesljivo odbil tudi zadnji naskok domačih. Tekma se je končala z zmago košarkarjev s Floride s 116:107. Dragić je zbral 26 točk, pet skokov, 11 asistenc in dve ukradeni žogi. Drugi strelec Miamija je bil veteran Dwyane Wade s 25 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.