''Dončić bo košarkarska ikona''

Foto: EPA
Foto: EPA
Komaj 17-letni slovenski košarkar Luka Dončić počasi, a zanesljivo postaja gonilna sila španskega košarkarskega velikana Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić že nekaj časa velja za najobetavnejšega slovenskega košarkarja na svetu, kar iz tedna v teden dokazuje v dresu madridskega Reala tako na tekmah domačega prvenstva kot Evrolige.

Foto: Profimedia luka dončić O kvaliteti slovenskega organizatorja igre je za MMC spregovoril dolgoletni član kraljevega kluba Sergio Rodriguez (2010-2016), ki se je pred začetkom letošnje sezone znova podal onkraj Atlantika v ligo NBA, kjer je v preteklosti igral za Portland Trail Blazers in Sacramento Kings. Legendarni španski branilec je od julija član Philadelphie 76ers.

"Fantastičen je. Poznam ga že veliko let. Ne vem več točno, kdaj je prišel k nam, a videl sem ga rasti iz leta v leto. Izvrstno se razvija. V prihodnosti bo prava ikona. Vesel sem zanj. Lani in predlani sem mu skušal čim več pomagati. Vidite, da letos stopa v ospredje in postaja eden izmed vodij moštva. Vesel in ponosen sem nanj,'' je za spletni portal RTV Slovenije povedal Rodriguez in dodal, da bo Luka v prihodnosti zagotovo podaljšana roka trenerja. V nadaljevanju je 204 centimetrov visokega Dončića primerjal z LeBronom Jamesom.

Dončića kljub rosni mladosti odlikujejo kvalitete profesionalca. "Če pogledate, sta njegovo telo in še posebej miselnost zelo zreli. Obenem je pa še otrok. Potrebuje čas, da se razvije, a verjamem, da bo čez nekaj let dominiral. Prepričan sem, da bo dominanten košarkar,'' je povedal Rodriguez. 

Španski košarkar ne ve, kako hitro bo Dončić dobil priložnost v najmočnejši ligi na svetu, prepričan pa je, da je njegova prihodnost čez lužo. ''Ne vem, kam lahko seže in kako visoko bo na primer čez dve leti na naboru, a glede na način, kako napreduje in kako igra, je njegova prihodnost nedvomno v Ligi NBA. Je zelo pameten košarkar, ki ima res velik potencial. Pustimo mu čas. Letošnje leto je zelo pomembno zanj, ko prevzema ključno vlogo v ekipi, čez čas pa bo zagotovo pripravljen tudi za NBA in bo zlahka sposoben igrati na tej ravni," je pogovor za MMC sklenil Rodriguez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.