Dončić do prednosti v finalu

Foto: Real Madrid/Twitter
Foto: Real Madrid/Twitter
V španskem državnem prvenstvu so odigrali prvo tekmo finalne serije.
Oglej si celoten članek

V elitni španski košarkarski ligi je bila v petek zvečer na sporedu prva tekma finala, RealMadrid je na domačem parketu po težkem boju ugnal Valencio (87:81). Prvak bo ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage.

Srečanje je bilo večinoma izenačeno, do otipljive prednosti so Madridčani prišli v tretji četrtini in jo s hudimi napori zadržali do konca.

Najboljši strelec tekme je bil domačin Sergio Llull z 20 točkami, le eno manj je dosegel Rudy Fernández. Luka Dončić je v 13 minutah vpisal tri točke ter po dva skoka in asistenci. Za Valencio je bil najbolj učinkovit Bojan Dubljević z 19 točkami.

Liga ACB, finale (1. tekma):

Real Madrid - Valencia 87:81 (21:21, 22:22, 22:16, 22:22)  /1:0/
Llull 20, Fernández 19, Dončić 3 (2 sk, 2 as); Dubljević 19 (5 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.