Dončić dobil novega sogralca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Franšiza iz Dallasa je sklenila pogodbo z dosedanjim članom evropskega velikana.
Oglej si celoten članek

Dosedanji košarkar grškega Olympiacosa iz Pireja Tyler Dorsey je za dve sezoni podpisal pogodbo z Dallas Mavericks. Gre za 'dvosmerno pogodbo' (two-way conract; op.p), kar pomeni, da Dorsey ne bo zasedel eno izmed 15 mest, ki so namenjena košarkarjem z 'rednimi' pogodbami.

Vsak klub ima sicer od sezone 2017/18 lahko na voljo dva košarkarja z 'dvosmerno pogodbo'. Takšni igralci lahko v eni sezoni odigrajo največ 50 tekem za NBA moštvo, vseskozi pa lahko trenirajo z ekipo, potujejo z njo in so lahko na klopi na vseh dvobojih rednega dela sezone. NBA franšize se lahko odločijo, da se med sezono ti košarkarji kalijo tudi v podružničnih moštvih, v primeru Dallasa gre za moštvo Texas Legends, ki nastopa v NBA G-League. 'Dvosmerno pogodbo' je moč nadgraditi z redno pogodbo.

Zdaj 26-letnega Dorseyja so leta 2017 na naboru NBA sicer izbrali pri Atlanta Hawks, v ligi NBA pa je igral tudi za Memphis. V dveh sezonah je v severnoameriškem prvenstvu odigral 104 tekme, v povprečju je dosegal po 6,7 točke.

Američan, ki ima po novem tudi grško državljanstvo, je v Evropi igral za Maccabi in Olympiacos, s katerim je minulo sezono v grškem prvenstvu osvojil dvojno krono. V evroligi je v povprečju dosegal po 11,4 točke in 2,5 skoka na tekmo.

Foto: Profimedia Tyler Dorsey

S podpisom dveletne pogodbe, to je najdaljše obdobje, ki ga lahko za eno ekipo podpiše 'two-way' igralec, se je Dorsey sicer odpovedal precejšnji vsoti denarja. Po pisanju eurohoops.net sta mu namreč tako Olympiacos kot Fenerbahce za naslednjo sezono ponujala več kot milijon evrov, z 'dvosmerno pogodbo' pri Dallasu pa bo zelo daleč od takšne vsote.

A ob že dosedanjih dvoletnih izkušnjah v ligi NBA, bi Dorsey s sodelovanjem z Mavericks lahko prišel do NBA pokojnine. Za njo morajo igralci zbrati nastope v vsaj treh sezonah, že ena tekma v dresu Mavs bi bila tako za Dorseyja dovolj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.