Dončićev trener misli resno, Dallas mu ne bo pustil dihati

Foto: Profimedia Luka Dončić Hornets Mavericks
Trener Dallasa Rick Carlisle je izpolnil svojo obljubo.
Oglej si celoten članek

Od zadnje tekme rednega dela sezone lige NBA je minil manj kot mesec dni, Luka Dončić pa se po kratkem premoru očitno vrača na košarkarski parket, kjer bo začel s pripravami na prihajajočo sezono. 

Med dopustom Dončić med dopustom noro zadeva tudi v nogavicah

Ljubljančan se je po koncu sezone, v kateri je postal gonilna sila svojega moštva in se uveljavil kot eden najboljših mladih košarkarjev v ligi NBA, vrnil v Slovenijo, kjer si je privoščil nekajtedenski oddih. Še pred tem se je mudil v Madridu in tam prisostvoval tekmam nekdanjega kluba Real Madrida. V španski prestolnici so ga sprejeli kot narodnega heroja.

Dvajsetletnik ima za seboj zares izjemno sezono in bo sodeč po napovedih postal novinec leta, kar bi lahko ogrozilo njegov nadaljnji razvoj. V Dallasu bodo zato napeli vse sile, da mladenič ne bi prehitro podlegel evforiji. "Luka si ne sme privoščiti, da bi preveč slavil svoje uspehe, kar bo zelo težko, če bo osvojil priznanje za novinca leta. Nagrado bo dobil, tudi jaz sem prepričan o tem. Ne sme dobiti občutka, da je na koncu poti. To je velika past, ki se ji bo moral izogniti," je nedavno opozoril trener Rick Carlisle in napovedal, da bo svojega varovanca v kratkem obiskal v Ljubljani.

Obljubo je zdaj tudi izpolnil, saj je po spletu zaokrožila skupna fotografija Dončića in trenerja, ob katerem je v slovensko prestolnico pripotoval tudi center Dallasa Dwight Powell. Podrobnosti obiska so za zdaj skrbno varovana skrivnost. Kot je znano, bodo Dončić, Carlisle in drugi člani osebja trenirali na neznani lokaciji, da bi se tako izognili medijski pozornosti.

Slovenec naj bi se v kratkem vrnil v Dallas, kjer naj bi treniral teden dni v maju in teden dni v juniju. Nova sezona lige NBA se začne čez pet mesecev. 

Dončić v domovini uživa status športnega superzvezdnika, navijači pa ga oblegajo na vsakem koraku. Dvajsetletnik jim, kadar je to le mogoče, z veseljem nameni trenutek svojega časa.

Foto: Twitter

Dončićev vzpon je pripomogel razmahu zanimanja za ligo v NBA v državici na sončni strani Alp. Slovenski ljubitelji košarke so čudežnega dečka prišli podpret tudi v onkraj Atlantiak, največ - približno 2000 - pa se jih je zbralo na Floridi, kjer so si ogledali tekmo med Dallas Mavericks in vročico Gorana Dragića. Domači trener Erik Spoelstra je Miami takrat proglasil za slovensko prestolnico, navijaška evforija pa se je znašla v središču pozornosti vseh ameriških športnih medijev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.