Dončić dodal svoj delež k lepi zmagi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Odigrane so bile še zadnje tekme 29. kola Evrolige.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je skupaj z madridskim Realom slavil zmago v 29. krogu evrolige. Real je z 61:56 premagal Fenerbahče Istanbul, Dončić je v 17 minutah in pol minutah na parketu vpisal pet točk, v statistiko pa je vknjižil še pet skokov in podajo. V zadnjih trenutkih tekme je prišel tudi to ključne ukradene žoge, ko je preprečil podajo Bogdana Bogdanovića pod koš.

Real Madrid je na prvem mestu razpredelnice z 22 zmagami in sedmimi porazi. Eno zmago manj ima na drugem mestu razvrstitve moskovski CSKA, ki je doživel poraz pri atenskem Panathinaikosu z 80:85. Moskovčani so v vroči areni Oaka klonili po podaljšku.

Atenski kolektiv je ob Realu in CSKA prav tako že uvrščen v drugi del tekmovanja, pred njim je na lestvici še veliki tekmec Olympiacos. V drugi del sezone se je uspelo uvrstiti še Baskonii iz Vitorie z Jako Blažičem, istanbulskemu Anadolu Efesu ter Fenerbahčeju. Zadnji udeleženec letošnje končnice bo znan šele po tekmi v Istanbulu med tamkajšnjo Darušafako in beograjsko Crveno zvezdo. Darušafaka je upanje na končnico ohranila živo po četrtkovi zmagi po podaljšku nad ekipo iz Bamberga.

Blažič je ob zmagi Baskov na gostovanju pri Galatasarayju (80:103) odigral nekaj manj kot 18 minut, dosegel je tri točke ter v statistiko vpisal še tri skoke in asistenco. Na tekmi v Istanbulu je sicer prišlo do nenavadne situacije. Nekateri domači navijači so žalili trenerja Ergina Atamana, ta pa je zapustil klop in odšel v slačilnico. Drugi del publike je nato vzklikal njegovo ime, razdeljene in razgrete navijače pa so morali miriti tudi varnostniki. Ataman se je kasneje vrnil na klop.

Brez končnice sta od Slovencev sicer ostala Aleksej Nikolić z Brose Bambergom in poškodovani Zoran Dragić z moštvom Emporio Armani iz Milana. V končnici ne bodo zaigrali tudi Žalgiris iz Kaunasa, Barcelona, Galatasaray, Maccabi in Unics iz Kazana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.