Dončić El Clasico obeležil z dvojnim dvojčkom

Foto: Profimedia Luka Dončić
V španskem košarkarskem prvenstvu sta blestela dva slovenska košarkarja.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo ohranjajo dobro formo z evropskega prvenstva, kjer os pred slabima dvema mesecoma poskrbeli za zgodovinski dosežek slovenskega športa. V španskem prvenstvu sta tokrat blestela dva člana zlate reprezentance.

Luka Dončić je bil najboljši posameznik Reala na El Clasicu, a so košarkarji iz Madrida na domačem parketu doživeli prvi poraz v tej sezoni lige Endesa, Barcelona je po zelo izenačenem dvoboju prišla do zmage z rezultato 84:80. Mladi slovenski zvezdnik, ki je bil v zaključku tekme nezadovoljen z nekaterimi sodniškimi odločitvami, je že v prvem polčasu zbral 16 točk, do konca dvoboja pa je dosegel 20 točk in k temu dodal še deset skokov. Za zmago gostov je bil najzaslužnejši Francoz Adrien Moerman (19 točk). Slab strelski večer je imel Anthony Randolph, slovenski reprezentant je za Real zbral po štiri točke in štiri skoke, iz igre pa je zadel le en met iz 11 poizkusov.

Povsem drugačen pa je bil nastop Jake Blažiča. Ta je bil najboljši igralec ob zmagi Morabanc Andore nad sevillskim Betisom (96:68). Njegov met je znašal 9/13, zadel pa je še šest od devetih prostih metov. Skupno je dosegel 27 točk.

Fuenlabrada Luke Rupnika, ki je v ducat minutah zbral dva skoka in dve podaji, je v gosteh z 71:69 premagala Estudiantes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.