Dončić in Blažič začela z zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić se je v prvem krogu četrtfinala košarkarske Evrolige veselil zmage nad Daušafako.
Oglej si celoten članek

Slovenska predstavnika v četrtfinalu košarkarske evrolige sta imela v prvih tekmah polovični izkupiček. Jaka Blažič z Baskonio iz Vitorie je izgubil uvodni dvoboj na tri zmage proti CSKA Moskvi, Luka Dončić z Real Madridom pa je povedel v seriji z Darušafako.

Slovenska igralca nista izstopala; Blažič je v torek za Baske igral zgolj štiri minute, Dončić pa je v dobrih 24 minutah dosegel 4 točke (met iz igre 1:4) ter zbral štiri skoke in tri podaje.

Po prvih tekmah so v prednosti CSKA Moskva, Real Madrid, Olympiacos in Fenerbahče. Le slednji je presenetil višjeuvrščeno ekipo po rednem delu. Panathinaikos je sredi Aten premagal z 71:58.

Druge tekme so na sporedu 20. in 21. aprila, zmagovalci četrtfinalnih dvobojev pa se bodo uvrstili na zaključni turnir v Istanbul od 19. do 21. maja.

Evroliga, četrtfinale, 1. tekmi:

Olympiacos - Anadolu Efes 87:72
(Olympiacos vodi z 1:0 v zmagah)

Real Madrid - Darušafaka Istanbul 83:75
(Real Madrid vodi z 1:0 v zmagah)
(Luka Dončić v 24 minutah 4 točke, 4 skoke, 3 podaje za Real Madrid)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.