Dončić in soigralci ostali brez odločilnega meta

Foto: Twitter Luka Dončić
Košarkarji Dallasa so klonili v napeti končnici.
Oglej si celoten članek

Vlatko Čančar je z Denver Nuggets gostoval pri Luki Dončiću in ekipi Dallas Mavericks. Košarkarja sta bila najmlajša člana slovenske reprezentance, ki je leta 2017 osvojila zlato na evropskem prvenstvu. Moštvo iz Kolorada je sicer v tekmo vstopilo z razmerjem 25:11 med zmagami in porazi ter je na Zahodu zaostajalo le za Los Angeles Lakers, Dallas pa je z dvema zmagama manj in dvema porazoma več (23:13) zasedal šesto mesto v izenačeni zahodni konferenci.

Domači so v prvi polovici prve četrtine nakajkrat povedli s štirimi točkami razlike, po dobri obrambni akciji nad Nikolo Jokićem pa je napad za 18:12 zaključil Dwight Powell. Dallas je večji del prvih 12 minut ostajal korak pred tekmecem, po trojki Dončića in petih zaporednih točkah Setha Curryja pa so celo povedli za +10. V zadnjih dveh napadih prve četrtine je Denver ta naskok sicer prepolovil (32:27).

Luka je drugo četrtino začel na klopi, ob polovici, ko se je vrnil na parket, pa je njegova ekipa vodila za točko. Kasneje je Denver prvič na tekmi povedel pri 51:50, a je v naslednjih štirih napadih mladi slovenski zvezdnik zbral šest točk in asistenco za trojko Maxija Kleberja. Dallas je tako povedel z 59:54. Ko je že kazalo, da bo na glavni odmor odšel s petimi točkami prednosti, pa so sodniki Dončiću dosodili prekršek pol sekunde pred koncem četrtine. Sledila sta dva zadeta prosta meta.

V tretji četrtini je bil izid poravnan na 65:65, ko je znova vajeti v napadu prevzel dvajsetletni Slovenec. Zaporedoma je dosegel devet točk za 74:70.

Na drugi strani je bil podobno razpoložen Jokić, ki je v tretjem delu igre zbral kar 21 točk. Obe moštvi sta zadevali mete za tri točke, v zadnjo četrtino pa so s prednostjo 89:86 vstopili domači.

Dončić je bil na klopi, po dveh minutah in pol igre pa je bilo izenačeno na 93:93. Denver je celo prevzel vodstvo, zato je Rick Carlisle Luko v igro poslal že slabih sedem minut in pol pred koncem dvoboja. Rezultat je bil dolgo izenačen pri 101:101, nato pa je tri minute pred iztekom časa po podaji Dončića trojko zadel Dorian Finney-Smith. Sledil je še koš Tima Hardawayja Jr. za 106:101, a je Denver odgovoril s štirimi zaporednimi točkami.

Sledilo je nekaj neuspešnih napadov, Dallas pa je 23 sekund pred zadnjim piskom sirene še vedno vodil za točko. Sodniki so si ogledali posnetek in žogo dosodili Denverju. Jokić je zadel osem sekund pred koncem in popeljal goste v vodstvo. Dončić je v kotu našel Finney-Smitha, ta se ni odločil za met, nato pa je s podajo iskal soigralce, vendar je žogo vrgel v prazno. Dallas zadnjega napada tako ni zaključil z metom in je izgubil s 106:107.

Dončić je zbral 27 točk, devet skokov in 10 asistenc, Jokić pa 33 točk, šest ulovljenih žog in 7 podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.