Dončić kritičen do trenerja, ta mu vrača: "Še enkrat bi storil isto!"

Foto: Profimedia luka dončić rick carlisle
Ekipa je po mnenju Luke Dončića plačala davek trenerjeve napačne odločitve. Rick Carlisle, ki se z novincem na strinja, trdi, da bi še enkrat storil isto.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v napeti tekmi pred domačimi gledalci v American Airlines Centru morali priznati premoč Houston Rockets s 93:94. Ekipa Luke Dončića je imela osem sekund pred koncem na voljo zadnji napad na tekmi, potem ko je odbito žogo po 18. zgrešenem metu Jamesa Hardna pobral Jalen Brunson. 

Brunson je žogo oddal Dončiću, ki je pričakoval, da bo trener Rick Carlisle zahteval minuto odmora, vendar se to ni zgodilo. Dončić je nato stekel v napad, a so se nanj zgrnili kar trije košarkarji Houstona, zato je bil prisiljen podati. Odgovornost je prevzel Jalen Brunson, a je Chris Paul uspešno blokiral njegov poskus in ostalo je pri zmagi gostujočega moštva.

Slovenski košarkar je po tekmi odkrito priznal, da se ne strinja s trenerjevo odločitvijo, saj meni, da bi moral Carlise zahtevati minuto odmora in pripraviti strategijo za zadnje sekunde srečanja.

"Nismo imeli veliko časa. Iskreno mislim, da bi moral klicati minuto odmora. To je bil zadnji napad na tekmi. Vedno želim biti jaz tisti, ki izvede zadnji met. Iz tega se moramo nekaj naučiti," je dejal Dončić, ki je v 37 minutah dosegel 19 točk, 15 skokov in devet podaj.

Video Dončić je z drugega planeta: Zadel je z nasprotnega konca igrišča

Košarkarji Houstona so dobro vedeli, da bo Dallas v ključnem trenutku igral na Dončića, zato so napeli vse sile, da bi preprečili še en epski preobrat v režiji slovenskega čudežnega dečka. "Moral sem podati. Želel sem izvesti zadnji met, zato bi bil time-out zagotovo dobrodošel. Če bi metal, bi bila to zelo slaba odločitev." je pojasnil 20-letnik.

Dallas Mavericks so izgubili 10 do zadnjih 11 tekem.

Trener je bil drugačnega mnenja. "To je situacija, v kateri moraš sprejeti odločitev. Minuta odmora bi nasprotniku omogočila, da v igro pošlje najboljše obrambne košarkarje. Druga možnost je, da igralcem pustiš igrati košarko. Brunson in Dončić sta bila zelo dobra celo tekmo. Sprejemala sta prave odločitve, napadala, razigravala in podajala. Še enkrat bi storil isto," je Dončiću nasprotoval Carlisle. "Če imaš igralce, ki jim zaupaš, imajo v tem primeru večje možnosti za odprt met," je dodal.

Brunson za razliko od Dončića ni imel pripomb. "To je dokaz, da nam trener zaupa. Vsi si želimo, da bi bila žoga v Lukovih rokah, vendar je odigral nesebično," je dejal ameriški organizator igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.