Dončič je šel hitro na klop in zavrnil pomoč Nowitzkega

Foto: Dallas Mavericks
Foto: Dallas Mavericks
Dallas je po še eni bleščeči predstavi v ligi NBA odpihnil moštvo Cleveland Cavaliers.
Oglej si celoten članek

"Misija opravljena," so v teksaškem moštvu zapisali po bleščeči zmagi nad nekdanjimi prvaki lige, s katero so hkrati zaključili lažji del napornega urnika tekem moštva Luke Dončiča. Že v nedeljo jih čaka težko tekmovanje pri Houston Rocketsih. 

Dallas tudi v drugem srečanju letos ni imel težav z gosti iz Clevelanda in je Konjenike odpihnil z rezultatom 143:101. Luka Dončič je dosegel 30 točk in imel 14 asistenc ter še sedem skokov. Iz igre je za 2 točki metal 11-18, za 3 točke pa 4-8. Zadel je še vse štiri proste mete. 

Ko je bilo po doseženem mejniku 30 točk že jasno, da imajo kot moštvo tekmo v žepu, ga je trener poklical na klop, tako da je odsedel celotno zadnjo četrtino. Družbo mu je delal Kristaps Porzingis, ki je s 17 doseženimi točkami prav tako zelo pripomogel k deseti zmagi Dallasa v letošnji sezoni.

Dallas je tako že drugo tekmo zapored zmagal z razliko več kot 40 točk, Dončič pa je prvi Dallasov igralec po Dirku Nowitzkemu, ki je dosegel po 30 točk na treh zaporednih tekmah. 

Legendarni Nemec je sicer na tokratni tekmi sploh prvič po upokojitvi prišel na Dallasovo klop in od blizu spremljal pohod svojega moštva. "Vedno je nekaj posebnega, ko je z nami in nas gleda. Seveda bo v prihodnje še prihajal," je dejal Dončič o spodbudi, ki jo nekdanji kapetan in doslej najboljši evropski košarkar v ligi NBA pomeni za moštvo.

Na vprašanje novinarjev, ali bi rad, da bi Nowitzki - ker je že na klopi - še oblekel dres in jim pomagal na parketu, pa je Dončič v smehu odvrnil: "Ne, mislim, da zmoremo brez njega."

Trener Rick Carlisle je znova poudaril, da je Dončič ključni član moštva: "Pri sebi ima vsa orožja, da se zoperstavi čemurkoli, s katerim ga skušajo nasprotniki zaustaviti. Letos je videl že vse - Toronto je bil tu in ga skušal z dvema conama, pa z 'box-and-one', veliki branilci, mali branilci, zanke v odprtih situacijah ... On pa igra na pravi način in igro premika k pravim igralcem."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.