Dončić le s strani spremljal dogajanje

Foto: Twitter luka dončić
Dallas je z zmago proti Clevelandu prekinil niz porazov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA premagali Cleveland s 121:116. Mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić tokrat ni igral zaradi udarca v koleno, ki ga je prejel na tekmi proti Denverju v četrtek. 

K domači zmagi Teličkov so največ prispevali Tim Hardaway Jr. z 22 točkami, Maxi Kleber z dvojnim dvojčkom (18 točk, 12 skokov) in tudi veteran Dirk Nowitzki, ki je odigral 29 minut, kar je največ na tekmi v tej sezoni. Dosegel je 14 točk, s tem pa mu je zmanjkalo le štiri točke do izenačenja dosežka Wilta Chamberlaina na šestem mestu med strelci v zgodovini lige NBA.

"Lovil sem rekord, vendar nisem bil najbolj strelsko razpoložen v zaključku tekme. Tudi nisem našel odprtih metov. Pomembno je, da smo zmagali, tako da gremo naprej," je po tekmi dejal 41-letni Nemec.

Dallas je v prvem polčasu vodil že z 20 točkami razlike, a so gostje v drugem polčasu postopoma zniževali zaostanek in pet sekund pred koncem srečanja prišli do -3 (116:119). Devin Harris je nato z dvema zadetima prostima metoma potrdil zmago domačega moštva.

Dallasu je tako vendarle uspelo po osmih tekmah končati niz porazov, naslednjo tekmo pa bo Dončićeva ekipa igrala v torek, ko bodo tekmeci košarkarji New Orleansa. Po podatkih spletne strani Rotowire je verjetno, da bo Dončić takrat že nazaj na parketu.

V pretekli noči so bili aktivni tudi prvaki Golden State Warriors, ki so zabeležili prepričljivo zmago s 110:88 na gostovanju pri Oklahoma City Thunder. Pri gostih, ki so vodili od začetka srečanja, je bil najbolj razpoložen Stephen Curry s 33 točkami, Klay Thompson jih je dodal 23.

Z zmago so se prvaki po nizu neprepričljivih predstav - na zadnjih desetih tekmah so zabeležili le pet zmag - vrnili na vrh lestvice zahodne konference. Z izkupičkom 47:21 so tik pred Denver Nuggets, ki imajo po tesni zmagi z 102:100 nad Indiana Pacers 46 zmag in 22 porazov.

Denver je na domačem parketu v prvem polčasu zaostajal že za 17 točk, a v drugem delu tekme preobrnil potek srečanja. Znova se je izkazal srbski center Nikola Jokić, ki je bil s 26 točkami prvi strelec domačega moštva. Zmago pa je z uspešnim prodorom pod koš sedem sekund pred koncem prinesel Paul Millsap. Ta je tekmo končal s 15 točkami in 13 skoki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.