Dončić komaj zadržal solze

Foto: Profimedia luka dončić
Luka Dončić se je vrnil s precej boljšo predstavo, a na koncu parket zapustil s sklonjeno glavo.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je na zadnjem domačem dvoboju proti San Antoniu imel slab strelski dan, še zlasti s črte za proste mete, saj je zadel le enega od devetih poizkusov. Ob tem je izgubil tudi kar devet žog. Tokrat je vtis popravljal na gostovanju pri Denverju. Telički so se v Kolorado sicer odpravili s popotnico šestih zaporednih porazov, oba dvoboja z Denverjem v tej sezoni pa so prav tako izgubili.

Izbranci Ricka Carlisla so sicer dobro odigrali prvo četrtino, ob koncu prvega dela igre pa so tako celo povedli z 29:20. Denver je nato zaigral nekoliko boljše in četrtino zaključil s šestimi zaporednimi točkami. Dvajsetletni Slovenec je drugih 12 minut odprl s košem, zadel je svoj tretji met za dve točki, prav tolikokrat je poizkusil tudi z meti za tri točke, vendar ni zadel, nato pa je v boju za žogo znova nekoliko preveč obremenil koleno s katerim je imel težave v zadnjem času. Ob vračanju v obrambo je zašepal, Carlisle pa je preventivno vzel minuto odmora. Na srečo ni šlo za večje težave, po pavzi se je Luka že vrnil na parket.

Sredi druge četrtine so gostitelji prevzeli pobudo, po protinapadu in košu Paula Millsapa pa so povedli z 42:37. Gostje iz Teksasa niso našli odgovora za igro krilnega centra, ki je že do takrat v svojo statistiko vpisal 18 točk. Dončić se je po kratkem premoru na parket vrnil slabe štiri minute pred zaključkom polčasa pri izidu 44:47. Dallas je zaigral nekoliko odločneje, po zaostanku petih točk (44:49) pa je četrtino zaključil z izidom 13:2 (57:51). Slovenec je ob odhodu na glavni odmor zbral 11 točk ter po štiri skoke in asistence. Izgubil je eno žogo, znova pa je imel težave s prostimi meti, zadel je tri od šestih poizkusov.

Novinca Dončić in Jalen Brunson sta na začetku drugega polčasa ohranjala vodstvo proti eni izmed najboljših ekip lige, po trojki Dirka Nowitzkija pa je domača klop vzela minuto odmora ob zaostanku s 63:71. Slovenec se je v nadaljevanju tretje četrtine posvečal predvsem razigravanju soigralcev, število njegovih asistenc je zato hitro narastlo. Na klop je sedel ob prednosti 83:73 pri 16 točkah, sedmih skokih in devetih podajah.

Zadnjih 12 minut se je začelo z rezultatom 89:79 v korist gostov. Dončić je dosegel dve točki, vendar se je nato Dallasu ustavilo v napadu, Denver pa se je z osmimi zaporednimi točkami približal na -4. Štiri minute in pol pred zadnjim piskom sirene je Nikola Jokić s šele svojim drugim košem iz igre zadel za 93:95, Carlisle pa je zahteval minuto odmora, po njej pa je v igro vrnil tudi Dončića, ki sta mu do trojnega dvojčka manjkala le še skok in podaja.

Millsap je izenačil, Dončić pa je odgovoril s prvim košem Teličkov iz desetih metov. Kljub temu so domači v zadnjo minuto vstopili s točko prednosti, imeli pa so tudi priložnost za povišanje vodstva, vendar so izgubili žogo. Do konca tekme je ostalo še 20 sekund. Nato je Luka vzel žogo, se zapodil pod koš in silovito zabil za 99:98, ob tem pa dobil na voljšo še prosti met.

A tega ni zadel. Denver je vzel minuto odmora, po njej pa spravil žoko do Jokića, ki je ob zvoku sirene zadel težki met za zmago. Takoj po košu Srba so kamere pokazale tudi Dončića, ki je ob razočaranju in novem porazu terverjetno tudi jezi le stežka adrževal solze.

Luka je tekmo končal s 24 točkami, 11 skoki in devetimi podajami ter dvema ukradenima žogama, Brunson je zbral 20 točk. Millsap je k zmagi Denverja prispeval 33 točk, Jokić pa 11 točk, 14 skokov in osem asistenc. Dallas v mesecu marcu ostaja brez zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.