Dončić spet za zgodovino: Za las zgrešil izenačitev LeBronovega rekorda

Foto: Epa Luka Dončić Dirk Nowitzki
Luka Dončić je ostal za točko prekratek.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so v tekmo z New York Knicks vstopili kot favoriti, Kratkohlačniki so namreč najslabša ekipa lige, do tokratnega dvoboja so na 49 tekmah zbrali le deset zmag. Gostje iz Teksasa so dobro odprli tekmo in si sredi prve četrtine priigrali že osem točk prednosti pri rezultatu 21:13, a nato precej zlahka dopustili, da so se domači vrnili v igro (24:24).

Od tu dalje je na svoje boljše čase spomnil Dirk Nowitzki, ki je dosegel naslednjih devet od 11 točk Dallasa, dve pa je dodal Luka Dončić (35:30). Slednji ni bil pri metu, zadel je tri od 12 poizkusov, za tri točke pa je zgrešil vseh pet metov. Na polovici druge četrtine je Slovenec še drugič dobil nekaj počitka, do polčasa pa ni več vstopil v igro.

Pri Teličkih je bil še najbolj razpoložen Wesley Matthews, ki je v zadnji sekundi drugega dela igre zadel še svoj peti met za tri točke in s 15 doseženimi točkami popeljal četo Ricka Carlisla do prednosti s 55:47. Dončić, ki ga je tokrat s tribun spremljalo kar precej slovenskih navijačev, je v prvem polčasu odigral le nekaj več kot 13 minut, v tem času pa v svojo statistiko vpisal šest točk, tri skoke in dve asistenci. 

Po treh minutah igre v tretji četrtini je naskok Dallasa prvič znašal 12 točk, Dončić je najprej zadel met za dve točki, nato pobral skok v obrambi, v napadu pa podal za zabijanje DeAndreja Jordana, ki je domačo klop prisililo k minuti odmora. Če je mladi slovenski košarkar zgrešil prvih pet metov za tri točke, pa je zadel šestega, ko je v zadnji sekundi napada sprejel žogo in jo instiktivno vrgel proti košu za 72:56.

Razlika v korist gostov se je še povečala, pred zadnjo četrtino pa je znašala 20 točk. Brezvoljno domače moštvo je še naprej igralo obupno v obrambi in ni nudilo pravega odpora, o kakšnem povratku pa ni bilo ne duha ne sluha. Dvoboj se je končal z izidom 114:90.

Dončić je odigral še nekaj več kot polovico zadnje četrtine in se ustavil pri 16 točkah, osmih skokih in petih podajah. S tem dosežkom je le za točko zaostal za rekordom LeBrona Jamesa. Ta je za prekoračitev meje tisočih točk potreboval rekordnih 49 tekem, Slovenec pa se je po svoji 49. tekmi ustavil pri 999 doseženih točkah v NBA ligi.

Nowitzki je s 14 točkami prišel do dosežka sezone, Dennis Smith Jr. pa je prišel do svojega drugega trojnega dvojčka v karieri s 13 točkami, desetimi skoki in 15 asistencami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.