Dončić navdušil s potezo po koncu tekme

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski košarkar Luka Dončić se je z Real Madridom veselil pokalne lovorike v Španiji.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je v finalu španskega košarkarskega pokala premagal Valencio (97:95) in osvojil četrto zaporedno lovoriko, skupno pa že 27. Madridskemu velikanu je do zmage pomagal Luka Dončić, ki je dosegel devet točk, štiri skoke in šest podaj.

''Tako kot ponavadi je bila tekma zelo izenačena. Čestitke Valencii, ki je odigrala dober finale. Mi smo morali zavihati rokave in zele sem vesel zmage. To je dodatna motivacije, da nadaljujejo s trdim delom,'' je povedal 17-letni zvezdnik Real Madrida, ki prednjači tudi na lestvici košarkarske Evrolige.

Dončić pa španskih medijev in prepričal le z igro na parketu, temveč se je izkazal tudi po tekmi, ko se je sprehodil do klopi nasprotnega moštva in izrekel čestitke košarkarjem ter funkcionarjem poražene ekipe.

xxx

Dončič je najobetavnejši slovenski košarkar in aktualni zvezdnik evropske košarke. Po zaslugi izjemnih predstav v Evropi in v domačem prvenstvu se ga vse glasneje povezuje s prestopom v severnoameriško ligo NBA, vendar se mu, kot pravi, za zdaj še nikamor ne mudi.

''Ne razmišljam o tem. Sem član Real Madrida. Potegujemo se za vse lovorike. Ne mudi se mi v NBA. Real Madrid je najboljši klub v Evropi in vesel sem, da sem tukaj,'' je za El Pais nedavno dejal bodoči slovenski reprezentant.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.