Dončić odličen, Dallas od -21 do -1, nato pa ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallasa so po porazu proti Charlotte Hornets, bilo je 109:117, padli celo na 11. mesto zahodne konference. Končnica se vse bolj odmika, sledi serija gostujočih dvobojev.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so se na domačem parketu, tokrat tudi s Kyriejem Irvingom, pomerili z eno slabših ekip v ligi. Charlotte Hornets so v celotni sezoni zabeležili le 23 zmag, z razmerjem 23-51 pa so se pred obračunom nahajali na predzadnjem mestu vzhodne konference. V ligi so slabši izkupiček v sezoni zabeležili le San Antonio, Houston in Detroit.

A v zadnjem času slabi Mavericks so se tudi tokrat hitro znašli v velikih težavah. Že po prvi četrtini so zaostajali za devet točk, na glavni odmor pa dšli z zaostankom 55:69. Luka Dončić je v prvih dveh četrtinah zbral 16 točk.

Tudi prva polovica tretje četrine ni prinesla spremembe, prednost gostov je slabih pet minut pred koncem četrtine narastla celo na 21 točk pri 90:69. Tu pa so se Mavericks naposled le prebudili. Njihovi tekmeci so v tem delu tekme dosegli le še pet točk, domači pa 18, od tega slovenski zvezdnik osem, novinec Jaden Hardy pa z dvema trojkama šest.

Pred zadnjo četrtino se je zasedba iz Teksasa tako približala na 87:95, zadnjih 12 minut pa odprla s trojko Reggieja Bullocka. Po štirih minutah četrte četrtine, ki jih je Dončić presedel na klopi, so se Mavs približali na vsega točko zaostanka ter imeli nato tudi napad za vodstvo, a Hardy ni bil uspešen pri metu. Charlotte je odgovoril s štirimi zaporednimi točkami za 101:96, trener Dallasa Jason Kidd pa je vzel minuto odmora.

Po njej je na parket poslal tudi Slovenca, na semaforju je ostalo še sedem minut. Luka je v naslednjih napadih na trojki lepo našel Irvinga in Bullocka, vendar sta oba zgrešila, na drugi strani pa so bili uspešnejši gostje, ki so z dvema uspešnima metoma za tri točke povedli s 107:96.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Dončić je nato dosegel koš, prišel je že do številke 30 pri točkah, po neuspešnem napadu Hornets pa je s svojo osmo asistenco našel Christiana Wooda, ki je s trojko zaostanek gostiteljev zmanjšal na šest točk. Dobre štiri minute pred koncem dvoboja so 'timeout' tokrat zahtevali gostje.

Posvet na klopi je bil za košarkarje iz Severne Karoline uspešen, v prvi akciji je sledila trojka, nato je Dončić ob prodoru izgubil žogo, po uspešnem protinapadu pa so Hornets znova vodili za +11. Sledila sta še dva zgrešena meta domačih za tri točke, ki sta jih sprožila Hardy in Irving. Dallasovi meti izza črte so bili sicer le 25,7-odstotni (9/35).

Dončić je 37 sekund pred koncem zadel za 109:114, pri Charlotte so vzeli minuto odmora. Po vrnitvi na parket je najprej zadišalo po korakih, a se sodniki niso oglasili, nato pa je Luka blokiral Nicka Richardsa. Sodniki so sicer dosodili prekršek, vendar so pri Dallasu zahtevali pregled posnetka in pri tem tudi uspeli. A je žoga vseeno pripadla gostom, nekdanji član Dallasa Dennis Smith Jr. pa je nato ob izteku časa za napad zadel odločilno trojko. Charlotte je 13 sekund pred koncem namreč povedel s 117:109.

Dončić je po minuti odmora zgrešil met za tri točke.

Ni jim bilo všeč Liga NBA za to potezo kaznovala Luko Dončića

Luka je ob metu iz igre 12/23 (2/9 trojke, 8/10 prosti meti) zbral 34 točk, do trojnega dvojčka pa sta mu zmanjkali dve podaji, vknjižil je namreč 10 ulovljenih žog in osem asistenc. Irving je ob porazu zabeležil 18 točk (6/16), Wood in Dwight Powell pa 14. 

Pri Hornets je 28 točk zbral P.J. Washington, 25 pa Gordon Hayward. Še pet gostujočih košarkarjev je zbralo vsaj 10 točk.

Dallas je z razmerjem 36-38 padel celo na 11. mesto, a sta Oklahoma City in LA Lakers svojo medsebojno tekmo še igrala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.