Dončić prvi med enakimi

Foto: nba.com dončić ayton
Slovenec se je na prvih petih tekmah uveljavil kot nepogrešljiv člen košarkarske franšize iz Teksasa.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je na prvih petih tekmah v dresu njegovega moštva Dallas Mavericks vknjižil odlične številke in oddal resno kandidaturo za naziv novinca leta.

Nekdanji zvezdnik madridskega Reala ni samo eden najboljših košarkarjev Dallasa, temveč tudi eden izmed najboljših debitantov v ligi NBA.

Na lestvici strelcev med novinci prednjači Trae Young (21,5 točke), ki ga je Atlanta Hawks dobila v zameno za slovenskega košarkarja. Dončić v povprečju dosega 19,6 točke na tekmo, kar ga uvršča na drugo mesto.

Tretji je prvi izbor letošnjega drafta Deandre Ayton (Phoenix Suns) s 16,3 točke, četrti Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies) s 14,8 točke, peti Marvin Bagley III (Sacramento Kings) s 13,7 točke, šesti pa Collin Sexton (Cleveland Cavaliers ) z 11,0 točke na srečanje.

V skokih je najuspešnejši Ayton, ki v povprečju prispeva 10,8 skoka na tekmo. Sledita mu Jackson, Jr. (6,5) na drugem in Dončić (6,2) na tretjem mestu. Najboljši podajalec med novinci je Young s 7,5, drugi je Dončić s 3,8, tretji pa Ayton s 3,8 asistence na tekmo.

Dončić v treh najpomembnejših kategorijah (točke/skoki/podaje) zaseda eno od prvih treh mest.

Najučinkovitejši novinec je Ayton s statističnim indeksom 26,75. Na drugem mestu je Young z 19,25, tretji je Jackson, Jr. s 17,25, četrti pa Dončić s 16,60.

Prvo ime teličkov

Slovenec se je na prvih petih tekmah uveljavil kot gonilna sila Dallasa, ki je za uvod v novo sezono zabeležil dve zmagi in tri poraze.

Dončić si deli mesto najboljšega strelca z 19,6 točke, prav toliko košev je v povprečju prispeval tudi Wesley Matthews.

Dončić je drugi skakalec (6,2 skoka) in tretji podajalec moštva (3,8), prav tako pa se ponaša z najvišjo minutažo med vsemi soigralci (34,6 minute).

Še en dokaz, kako visoka pričakovanja do novinca goji trener Rick Carlisle.

Foto: Print Screen Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.