Dončić ponoči spet osupnil svet

Foto: Profimedia Luka Dončić
Presežnikov za igro Luke Dončića kar ne zmanjka.
Oglej si celoten članek

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 122:119 premagala New Orleans Pelicans, za končanje niza šestih porazov pa nosi veliko zaslug slovenski novinec Luka Dončić, ki je bil prvi strelec zmagovite domače zasedbe z 21 točkami, imel pa je še 10 podaj in devet skokov ter je za en skok zgrešil trojni dvojček.

Devetnajstletni slovenski zvezdnik je zadel 11 od 12 prostih metov in z njimi prispeval zadnje tri točke na tekmi v zadnje pol minute. Največ točk je sicer dosegel Anthony Davis, 32, ter temu oddal še 18 skokov, vendar je njegov New Orleans doživel še peti poraz v nizu.

Davis je 3,5 sekunde pred koncem skušal s trojko izenačiti, vendar je zgrešil, odbito žogo pa je za zmagoviti zaključek ujel prav Dončić.

Ekipi se bosta vnovič pomerili v noči na soboto po slovenskem času, Dallas pa je sedaj s 16 zmagami in 17 porazi na četrtem mestu severozahodne skupine in na 12. mestu na zahodnem delu lige.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.