Dončić spet 'razbil' Bookerja in ostale člane Phoenixa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallasa so prepričljivo premagali najboljšo ekipo Zahoda. Phoenix je klonil s 111:130.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v soboto zabeležili šele drugo zmago v gosteh, ko so premagali New York Knicks, tokrat pa so na domačem parketu pričakali stare tekmece. Phoenix Suns so namreč izločili v zadnji končnici, ko so v drugem krogu zablesteli predvsem na sedmi tekmi in visoko premagali Sonca. Vroče rivalstvo je bilo obnovljeno že na začetku te sezone, ko so na prvi tekmi v sezoni Suns ugnali zasedbo iz Teksasa, takrat je Luka Dončić zgrešil met za zmago.

Mavericks so na zadnjem dvoboju v New Yorku sicer nenadoma našli igro v obrambi in nasprotniku v tretji četrtini dovolili le 15 točk, enako pa se je zgodilo tudi v prvi proti Phoenixu. Gostje so korak z domačimi držali nekako do polovice četrtine, ko je bil izid izenačen na 11:11, nato pa v drugi polovici prvih 12 minut niso mogli 'kupiti' koša. Dallasu je uspel delni izid 22:4, slovenski as je do konca četrtine, ki se je končala s 33:15 dosegel 13 točk. K temu je dodal še po štiri skoke in podaje.

Dončić je začetek druge četrtine tako kot ponavadi presedel na klopi, njegovi soigralci pa so brez težav ohranjali prednost. Na parket se je tako vrnil pet minut in pol do konca prvega polčasa pri izidu 48:29.

Minuto kasneje je šele svoje prve točke na tekmi dosegel sicer prvi mož Phoenixa Devin Booker. Igralec, ki je v omenjeni končnici z vedenjem in izzivanjem pošteno jezil Dončića in njegove navijače, je v dvoboj sicer krenil s povprečjem 29.1 točke na tekmo kot šesti najboljši strelec lige NBA. 

Če Bookerju ni šlo po načrtih, pa je Dončić do glavnega odmora prišel že do 24 točk. V zadnjih minutah druge četrtine je namreč dosegel 11 točk, od tega je bil trikrat natančen izza črte za tri točke. Tudi v zadnjem napadu Dallasa, ko je postavil izid prvega polčasa pri 67:41. 

Luka je imel izjemen met 9/13 iz igre (5/6 za dve točki, 4/7 za tri, 2/3 prosti meti), vknjižil pa je tudi 6 ulovljenih žog, 5 podaj ter po blokado in ukradeno žogo.

Foto: Profimedia Luka Dončić

V tretji četrtini je Phoenix, ki je v tej sezoni ob 16 zmagah zabeležil le sedem porazov, zaigral nekoliko boljše, vendar mu razlike ni uspelo pretirano zmanjšati. Na polovici četrtine se je tako naskok domačih prvič spustil pod dvajset točk, bilo je 76:57. Jason Kidd je vzel minuto odmora.

Dobri dve minuti pred koncem četrtine je Dončić že presegel mejo tridesetih doseženih točk. Ob tem je na noge dvignil celotno dvorano. V akciji se je namreč lepo otresel Camerona Payna, mu v košarkarskem žargonu 'zlomil gležnje' in položil žogo skozi obroč.

Kasneje se je znova zaiskrilo med njim in Bookerjem, ko je slednji ob posredovanju v obrambi trčil v Slovenčev gleženj. Booker je dobil osebno napako, nato pa mu je imel marsikaj za povedati tudi Dončić. Zvezdnika sta izmenjala nekaj 'prijaznih' besed. Luka je nato stopil na črto za proste mete in med poslušanjem klicev "MVP, MVP" prišel še do svoje 32. in 33. točke. Tako se je že povsem približal svojemu povprečju (33.4).

Četrtina se je po njegovi osmi asistenci, trojko je zadel Maxi Kleber, končala z rezultatom 96:75.

Tudi tokrat so Dončićevi soigralci ob njegovem počitku mirno ohranjali prednost. To pa je pomenilo, da bo Luka že drugo tekmo presedel celotno zadnjo četrtino. Na koncu je Dallas slavil s 130:111.

Dončić je ob 60-odstotnem metu iz igre (12/20) v svojo statistiko vpisal 33 točk, 6 skokov, 8 asistenc, dve blokadi in ukradeno žogo. Spencer Dinwiddie je zbral 21 točk, Christian Wood 18, Tim Hardaway Jr. 17, Josh Green pa 16. 

Pri Phoenixu je 20 točk dosegel Deandre Ayton, 14 Payne, 13 pa Mikal Bridges.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.