Dončić: To je bilo na meji kaznivega dejanja

Foto: EPA Luka Dončić
Slovenska košarkarska reprezentanca je zabeležila peto zaporedno zmago na EuroBasketu 2017 in oddala resno kandidaturo za prvo kolajno na EP. Prvenstvo se zdaj seli v Istanbul.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je na peti tekmi, ki je odločala o prvem mestu v skupini A, nadigrala Francijo (95:78) in si pripravila odlično izhodišče za nadaljevanje tekmovanja. O nasprotniku osmine finala so odločale tekme zadnjega kroga v skupini B. Zmag sta se veselili Italija in Ukrajina. Slednja se bo v osmini finala pomerila s Slovenijo.

Foto: EPA "Celo prvenstvo že govorim, da so kalkulacije povsem nepotrebne. Fantje so dosegli takšen nivo, da bodo druge reprezentance morale kalkulirati, kako se izogniti naši reprezentanci," je po epski zmagi za Kanal A povedal nekdanji slovenski reprezentant Saša Dončić.

"Iskreno povedano, pričakoval sem bolj izenačeno tekmo. To, kar so danes naši fantje naredili Francozom, kako so jih brutalno nadigrali, to je bilo na meji kaznivega dejanja. Po domače povedano. S človeške in etične plati je prav, da smo v četrti četrtini malce popustili, česar pa ne morem reči za Francoze. Njihova nemoč se je izrazila v nepoštenih in nešportnih reakcijah ter podlih udarcih. To je njihov problem, mi se moramo ukvarjati s svojimi. Če razmislim, ne vem, če imamo kakšnega," je dodal oče Luke Dončića, ki ob Goranu Dragiću opravlja vlogo ključnega moža v slovenski izbrani vrsti.

"Prvi in drugi polčas sta za v učbenike." - Saša Dončić

Galski petelini so bili na tekmi petega kroga povsem nemočni, kar se je odražalo tudi v nešportnem vedenju. Grdo jo je skupil slovenski center Gašper Vidmar. "Gašperju smo pri Slovanu nadeli nadimek T.Rex. Na zunaj je nežen, a na igrišču je pravi predator. Ne pusti se. Mislim, da je ob udarcih bolj bolelo Francoze kot Gapija. Ni se pustil sprovocirati, kar je nasprotnika še bolj razjezilo," je povedal Dončić starejši in dodal: "Kar je bilo, je bilo. Ne vemo, kako bo naprej. Reprezentanca deluje samozavestno. Vsak točno ve, kaj dela. Po tekmi so veseli, a eno uro kasneje so že pri naslednjem nasprotniku. Niso evforični. Mislim, da je reprezentanca zrela za velik uspeh."

Slovenci so proti Francozom prikazali eno najboljših predstav na letošnjem prvenstvu, zato Dončića ne bi presenetilo, če bi bili vsi povabljeni na dopinško kontrolo. "Letijo po igrišču. Mogoče bo moralo vseh 12 igralcev in strokovni štab ter zdravniki na doping kontrolo. Ne vem, od kje jim energija. Uživam, kako letijo po igrišču," je skenil nekdanji košarkar.

"Mislim, da je reprezentanca zrela za velik uspeh." - Saša Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:20 7. September 2017.

    Bravo fantje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.