Dončić v gosteh do lepe zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Košarkarji v evroligi so danes dokončali tekme 18. kroga. Slovenski up Luka Dončić je z madridskim Realom zanesljivo zmagal pri Žalgirisu s 74:59, Baskonia Jake Blažiča pa je proti Olympiacosu klonila z 62:92.
Oglej si celoten članek

Čeprav je na prvi pogled zmaga Špancev visoka, pa pot do nje ni bila enostavna. Še po 30 minutah je bil namreč izid nedoločen 53:53, v zadnji četrtini pa so litovski košarkarji povsem zamrznili. Dosegli so le šest točk, gostje pa 21 in zanesljivo dobili dvoboj. K zmagi je šest točk prispeval Luka Dončić, ki je v 28 minutah in pol, to je njegov rekord v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, dodal še pet skokov in štiri podaje. Pri zmagovalcih je največ točk, 14, dosegel Othello Hunter.

V Pireju pa je Olympiacos potopil Baske. Skromni gostje so zaostajali vso tekmo, razlika pa je bila na koncu 30 točk. Pri gostih se je Jaka Blažič v slogu celotnega moštva med strelce vpisal z dvema točkama, domači pa so si strelsko vlogo lepo porazdelili, saj so trije, Vasilis Spanoulis, Georgios Printezis in Kostas Papanikolau, dvoboj končali pri 12 točkah.

Že v četrtek je nemški Brose Basket Bamberg v Moskvi pri CSKA izgubil s 64:85, Alekseja Nikolića ni bilo v postavi Nemcev. V Milanu je Zoran Dragić, čeprav so s soigralci iz Emporia Armanija precej popustili ob koncu, le dosegel zmago. Turki so v zadnji četrtini ublažili poraz in se precej približali, zaloga iz prvih treh četrtin, po tridesetih minutah je milanska ekipa vodila z 71:60, pa je bila dovolj velika, da je zmaga ostala doma. Dragić je v slabih 13 minutah na parketu dosegel štiri točke, dodal pa še dva skoka in eno podajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.