Dončić: "Z njim si želim igrati do konca kariere!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luki Dončiću se bo želja vsaj za naslednje štiri sezone uresničila, saj je njegov soigralec februarja podpisal štiriletno podaljšanje pogodbe z Dallas Mavericks.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so pod vodstvom novega trenerja Jasona Kidda doživeli neverjetno transformacijo na področju obrambe glede na prejšnje sezone. Iz podpovprečne obrambne ekipe so se spremenili v eno najboljših v ligi, mnogo zaslug za njihov razcvet pa si zagotovo lasti Dorian Finney-Smith, ki se je uveljavil kot eden najboljših obrambnih igralcev v ligi.

Foto: Profimedia Dorian Finney-Smith

Prav tako pa priljubljeni "Doe Doe" letos odlično dopolnjuje tudi Dallasovo igro v napadu, dosega svoje rekordne številke in niti ne čudi, da mu je vodstvo kluba februarja ponudilo kar štiriletno podaljšanje pogodbe, vredno kar 55,6 milijonov dolarjev. Finney-Smith bo tako še vsaj štiri sezone Maverick.

"Oh, to si zagotovo zasluži. Zaslužil bi si še več. Gara kot nor. Resnično trdo dela. Je človek, ki si vse to resnično zasluži, če ne še več. Sem resnično vesel za njega," je že ob Dorianovem podpisu nove pogodbe govoril Dončić, zdaj pa je en mesec kasneje po novi izjemni predstavi Finney-Smitha Luka šel še korak dlje.

Foto: Profimedia Dorian Finney-Smith

"On je preprosto Doe Doe. On je moj človek. Z njim igram že štiri sezone in želim si, da bi igral z njim do konca svoje kariere, ker je neverjeten igralec ter še pomembneje, resnično skromen človek, ki stalno gara in je odlična oseba," je po zmagi nad Bostonom, ko je bil Dorian ob Luki in Spencerju Dinwiddieju glavni junak velikega preobrata, za ABC povedal Dončić.

Vse od All-Star premora, ko je Dorian podpisal novo pogodbo, je prav 28-letnik odigral ključno vlogo pri samih odmevnih zmagah Dallasa, saj je vedno v obrambi prevzel ključnega nasprotnega košarkarja.

Foto: Profimedia Dorian Finney-Smith

Finney-Smith je tako najprej ustavil Golden Statovega Stephena Curryja, nato LeBrona Jamesa pri Lakers, zatem je še enkrat onesposobil Curryja, se znesel nad Domantasom Sabonisom iz Sacramento Kings ter svojo serijo zaključil z zaustavitvijo dveh mladih superzvezdnikov, Utahovega Donovana Mitchella ter Bostonovega Jaysona Tatuma.

Curryju je v zadnji četrtini preprečil, da bi sploh prišel do meta na koš (kaj šele točke), brez točk v zadnji četrtini pa je ostal tudi Sabonis. Potem ko jim je Mitchell na prejšnji tekmi nasul kar 33 točk, ga je Finney-Smith tokrat zaustavil pri 17 točkah, ob metu iz igre vsega 5 od 19.

Foto: Profimedia Dorian Finney-Smith

Pravo demonstracijo igre v obrambi pa je uprizoril na poslednji tekmi, ko je Bostonovega Tatuma, ki je zadnji mesec povprečno dosegal 39,8 točk ob 54-odstotnem metu iz igre, zaustavil pri 21 točkah (le 4 v drugem polčasu), ob katastrofalnem metu 7/23.

Morda Dallas kljub udarnim napovedim Luke resnično ni obdal z nobenim izmed NBA prvokategornikov, a so okrog njega zbrali igralce, ki ga odlično dopolnjujejo in prav v Doe Doeju, igralcu, ki sploh ni bil izbran na naboru, so našli enega izmed ključnih delčkov svoje igre.

Foto: Profimedia Dorian Finney-Smith

In s pravo nestrpnostjo lahko pričakujemo naslednji Dallasov obračun, ko se bo Doe Doe moral v noči na četrtek postaviti po robu vročemu Kevinu Durantu, ki je v zadnjem tednu New York Knicks nasul kar 53 točk. A če ga kdo lahko zaustavi, je to Dorian Finney-Smith!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.