Dončić zaščitil svoje ime, iztoženi denar ne bo šel v njegov žep

Foto: Dallas Mavericks
Foto: Dallas Mavericks
Slovenski zvezdnik je vse bolj prepoznaven po svetu, zato se je odločil za nov korak pri zaščiti svoje podobe.
Oglej si celoten članek

O Luki Dončiću ste lahko v zadnjih mesecih prebrali ogromno. Ljubljančan ni zvezda le v Sloveniji in ZDA, ampak je vse bolj priljubljen na celotni zemeljski obli.

Po fantastičnih predstavah v letošnji sezoni je Dončićeva slava dosegla nove višave, zato njegovo podobo skuša unovičiti na ducate podjetij. Zdaj so se v košarkarjevem taboru odločili za zaščito njegovega imena.

"Za to smo se sicer odločili že kar nekaj časa nazaj, takrat so nam agentje svetovali, da bi to bilo dobro narediti, ker slej kot prej pri velikih športnikih pride do izkoriščanja blagovne znamke, in ravno to se je zdaj izkazalo," je v oddaji 24ur dejala Dončićeva mati Mirjam Poterbin.

NBA Neverjeten podvig Dončićeve ekipe

Dončićeva podoba krasi ogromno različnih produktov, številni njegov lik izkoriščajo brez njegove vednosti. Nekateri vendarle povprašajo za dovoljenje, kot je to storil Disney ob nedavni izdaji klubske majice v stilu Vojne zvezd. 

Poterbinova je pojasnila, da ne gre za iskanje dodatnih finančnih prilivov, pač pa za korektnost do tistih znamk, ki plačujejo za trženje Dončićeve podobe. "Če bo prišlo do kakršnekoli tožbe, bo ves denar šel v dobrodelne namene," je zagotovila.

Foto: Prtscr Twitter Luka Dončić Mirjam Poterbin

V patentni pisarni so štiri blagovne in storitvene znamke Luka Dončić zaščitili že v 35 državah, toda zlorabe so še vedno pogoste.

"Vsak športni subjekt, pa naj bo to športnik, športnica, klub, organizacija ali pa dogodek, ima lastnino športa oziroma pravico, da uporablja to lastnino. V procesu športnega sponzorstva lahko podjetje odkupi te pravice, da lahko uporablja ime in podobo, v tem dogovoru pa je treba tudi opozoriti, za kakšno časovno obdobje gre, na katerem trgu, s kakšnim namenom ... Vse to se potem finančno ovrednoti v sponzorski pogodbi," je za 24ur pojasnil strokovnjak za športni marketing Gašper Pavli.

Dončić trenutno okreva po poškodbi gležnja, ki jo je utrpel pretekli konec tedna. Dallas Mavericks so na odličnem tretjem mestu v zahodni konferenci.

Poškodba Vprašanje, ali bo Dončić letos sploh še igral

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.