Dončić znova igralec tekme

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski košarkar Luka Dončić pri svojih 17 letih še naprej navdušuje.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v 13. krogu evrolige s svojim Realom Madridom zmagal proti Broseju Basketsu, pri čemer je k zmagi v dobrih 19 minutah prispeval 16 točk, šest skokov, pet podaj in tri ukradene žoge. Še zlasti je blestel pri metu za tri točke, zadel je tri od petih poizkusov. Po tekmi je bil izbran za igralca dvoboja.

Real je silovito odprl tekmo in si hitro zagotovil prednost. Ta je vseskozi naraščala, v četrti četrtini pa je znašala že ogromnih 36 točk. Nemci so nato zaigrali bolje, igro je v teh trenutkih vodil Slovenec Aleksej Nikolić, in uspeli nekoliko ublažiti poraz. Real je na koncu slavil z 95:72. Nikolić je sicer presenetljivo tekmo začel v prvi peterki Broseja, a bil hitro zamenjan, v zadnji četrtini pa je zbral dve točki, zadel je oba prosta meta, in tri asistence. Odigral je 13 minut.

Od Slovencev je nocoj igral še Alen Omić, ki je z Anadolujem Efesom doma izgubil proti Žalgirisu z 71:84. Omić je v slabih osmih minutah v statistiko vpisal dve točki in skok. Na sporedu sta bila sicer še dva obračuna, Unics Kazan je premagala Galatasaray s 73:60, Olympiacos pa Crveno zvezdo s 73:65.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.