Dončića zanima le Slovenija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Spodbudna vest za slovensko reprezentanco. "Dončić razmišlja le o Sloveniji," pravi športni direktor reprezentance Matjaž Smodiš.
Oglej si celoten članek

"Iz pogovora z Luko Dončićem je moč razbrati, da ga zanima le igranje za slovensko izbrano vrsto," je ob robu predstavitve novega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova dejal športni direktor reprezentance Matjaž Smodiš. Nekdanji kapetan je še z enim bivšim nosilcem kapetanskega traka Radoslavom Nesterovićem, ki opravlja vlogo generalnega sekretarja zveze, obiskal nadarjenega Luko Dončića in Jako Blažiča. Omenjena košarkarja sta se pomerila v Evroligi, slednji pa je potrdil pripravljenost, da še naprej nosi dres Slovenije.

Dončić velja za najperspektivnejšega mladega evropskega igralca, zato se v slovenski javnosti pojavlja strah, da bi sledil Črnogorcu Nikoli Mirotiću, ki se je za časa igranja za Real Madrid odločil za igranje v španski reprezentanci.

Po Smodiševih besedah španska zveza ni stopila v kontakt z Dončićem, da bi ga rekrutirala, prav tako pa za rdečo furijo pri Luki ne lobirajo njegovi soigralci iz kraljevega kluba.

"Luka je biser evropske košarke, veliko se govori o njem. A talent je skupek mnogih reči. Je fizično odličen, ima velik razpon rok, odličen občutek za igro, dober met, karakter in tako dalje. Je tudi pod pritiskom, da igra za reprezentanco. Vse to je kar precejšnje breme za 17-letnega fanta. Vsi mu moramo pomagati, da izbere prave odločitve. Ima pa vsekakor skupek reči, ki ga lahko iz nadarjenega fanta naredijo za velikega zvezdnika. To mu iz srca tudi želim. Bil bi presrečen, če se odloči za igranje za slovensko izbrano vrsto," o nadarjenem košarkarju sicer pravi novi selektor Kokoškov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.