Dončićev klub sprejel odločitev glede Nowitzkega

Foto: EPA dirk nowitzki
Nemški veteran je takšno odločitev pričakoval.
Oglej si celoten članek

Klub severnoameriške košarkarske lige NBA Dallas Mavericks, za katerega bo igral Luka Dončić, je danes potrdil, da bo legendarni nemški krilni center Dirk Nowitzki prihodnjo sezono nastopal v vlogi rezervista.

Štiridesetletni Nowitzki, ki bo z nastopom v novi sezoni postal prvi igralec v zgodovini z 21 odigranimi sezonami za isti klub v NBA, je možnost rezervne vloge omenjal že v preteklih dneh.

Uradno pa je načrt, da bi Nowitzkega uporabljali kot menjavo s klopi, danes potrdil trener teličkov Rick Carlisle. Tako bo na mestu krilnega centra v prvi peterki eden od novih pridobitev DeAndre Jordan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Naš cilj je, da se moštvo razvija v pravi smeri. Dirk to ve, o tem sva govorila," je dejal Carlisle na medijskem dnevu kluba.

Nowitzki ocenjuje, da ne gre za nič presenetljivega. "Ko smo podpisali z DeAndrejem, mi je bilo precej jasno, da bom v tekmo vstopal s klopi ... Na koncu koncev je cilj zmagovati, zato je prav, da naredimo tisto, kar nam bo dalo najboljše možnosti za zmago," je dejal edini evropski igralec z več kot 30.000 doseženimi točkami v NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.