Dončić s tako malo besedami povedal tako veliko

Foto: Epa karim benzema
Madridski nogometni velikan je z visokim porazom proti Ajaxu sklenil katastrofalen teden, na katerega se je odzval tudi slovenski košarkar.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je zabeležil četrti poraz na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih. Na povratnem obračnu osmine finala lige prvakov ga je s 4:1 izločil Ajax. Pred temo so morali galaktiki dvakrat v samo nekaj dneh priznati premoč Barceloni, ki je sprva slavila na povratni tekmi španskega kraljevega pokala (0:3), nato pa še v La Ligi (0:1).

Ajax je z uvrstitvijo v četrtfinale končal triletno vladavino madridskega kluba in Realu prizadejal sploh prvi poraz v izločilnih bojihpo letu 2015. V Madridu se že ugiba o nasledniku trenerja Santiaga Solarija, navijači zahtevajo odstop predsednika Florentina Péreza, Dani Carvajal pa je celo izjavil, da je sezone konec.

"Še naprej bomo trdo delali, ker smo to kot profesionalci dolžni narediti, čeprav bi najraje končal sezono. Ne moremo se skrivati. Zavedamo se, da je bila to po**ana sezona. Še nikoli se nisem tako počutil," je dejal španski branilec.

Solari, ki o odstopu ne razmišlja, se je po debaklu opravičil navijačem. "Zelo boli. Žal nam je navijačev, ki so nam nudili res izjemno podporo. Žalostni smo. Trudili smo se po najboljših močeh, a ni bilo dovolj. To je žalosten večer," je povedal trener, ki se mu je po izpadu pošteno zatresel stolček. "Tukaj sem, da delam in dajem vse od sebe. Enako velja za igralce. Jutri nas čaka trening. Še vedno imamo obveznosti v La Ligi. Ostati moramo profesionalni," je dodal.

- Real je prvi branilec naslova po Chelseaju v sezoni 2012/2013, ki se je poslovil pred četrtfinalom
- 1:4 je najvišji domači poraz Reala v izločilnih bojih evropskih tekmovanj
- Ajax se je v četrtfinale lige prvakov uvrstil prvič po 22 letih
- Real je šele tretjič v zgodovini (19955, 2004, 2019) izgubil štiri zaporedne tekme na Bernabéuu
- Ajax je šele tretje gostujoče moštvo, ki je v ligi prvakov doseglo štiri gole na Bernabéuu
- Ajax je šele druga ekipa, ki je Real izločila iz evropskega tekmovanja, potem ko je izgubila prvo tekmo

Nad razpletom tekme je bil razočaran tudi dolgoletni član madridskega košarkarskega moštva Luka Dončić. Zvezdnik Dallas Mavericks ob visokem porazu kraljevega kluba ni izgubljal besed, ampak je svoje počutje povzel z zardevajočim emojijem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.