Medtem ko si Dončić celi rane, je rivalu uspelo tole

Foto: Profimedia trae young
Velikemu tekmecu Luke Dončića je uspel zares izjemen podvig. Dvoboj za novinca leta tako dobiva nove razsežnosti.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkar Trae Young, ki ga je moštvo Atlanta Hawks dobilo v zameno za Luko Dončića, nadaljuje z odličnimi predstavami v drugi polovici rednega dela sezone v ligi NBA. Medtem ko je slovenski košarkar zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil tekmo z Oklahomo City Thunder, je Young zrežiral senzacionalen preobrat proti najboljši ekipi lige Milwaukee Bucks.

NBA zvezdniki "Trae Young je novinec leta"

Atlanta, ki je zaostajala praktično celotno tekmo, je po podaljšku slavila izidom z 136:135. Odločilni koš je ob zvoku sirene dosegel Dončićev glavni konkurent za naziv novinec leta. Young je sicer zbral le 12 točk ob katastrofalnem metu iz igre (5-19/26%), a zablestel je v trenutkih, ko je bilo to najbolj pomembno.

Milwaukee je na tekmi že vodil za 23 točk, potem ko so gostujoči košarkarji samo v uvodni četrtini dosegli kar deset trojk. Vodili so vse do zadnjih sekund srečanja, ko je vajeti v svoje roke vzel Young.

Dobre pol minute pred koncem je pri zaostanku za tri točke asistiral soigralcu za znižanje na 132:133. Milwaukee je zapravil napad, Young pa je manj kot sedem sekund pred koncem zadel za točko prednosti. Bucks so nato spet skočili v vodstvo po uspešnem polaganju Sterlina Browna. Do konca je ostalo samo še 1,1 sekunde.

NBA Dallas brez Dončića do velikega presenečenja

Po ponesrečenem poskusu alley-oopa med Kevinom Huerterjem in Johnom Collinsom je žoga pristala v Youngovih rokah, novinec pa je s košem iz težkega položaja poskrbel za delirij v dvorani State Farm Arena.

Trae Young je že tri zaporedne tedne uvrščen na vrh lestvice Kia Rookie Ladder. Na roko mu gre tudi dejstvo, da ima Luka Dončić nekaj fizičnih težav, zato za zdaj ni jasno, ali bo letos sploh še igral.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:46 1. April 2019.

    Kdo je avtor tega članka? A lahko prosim malo manj lažne spektakularnosti? Če bi avtor malo bolj poznal performance statistiko, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.