Dončićev trener: Od njega pričakujem, da bo poleti...

Foto: Profimedia Rick Carlisle in Luka Dončić
Trener Dallasa izbrano spregovoril o slovenskem zvezdniku.
Oglej si celoten članek

Za Luko Dončićem je prva serija v končnicah lige NBA, Dallas je kljub odličnim predstavam Slovenca z 2:4 klonil proti LA Clippers, ki sodijo med največje favorite za naslov. Ljubljančan je imel na šestih tekmah povprečje 31.0 točke, 9.8 skoka in 8.7 podaje na tekmo, iz igre je zadel 50 odstotkov metov.

Ob poškodbi Kristapsa Porzingisa, pred tem je bil Latvijec na eni tekmi tudi izključen, so se pri Clippers povsem osrdotočili na Dončića in niso izbirali sredstev, kako zaustaviti Slovenca, pri tem je prednjačil Marcus Morris Sr. A tudi poškodba gležnja, grobi prekrški in 'dirty talk' niso zmanjšali njegovega učinka.

"Že dolgo nisem videl tako čvrstega igralca. To govorim za zadnjih 35 let," je svojega varovanca po seriji zdaj pohvalil trener Rick Carlisle. Ta po premoru sicer upa še na boljšega Dončića: "Pričakujem, da se bo v naslednji sezoni vrnil še boljši ter da bo še nekaj dodal svoji igri."

Ena redkih zadev, ki Luki v končnici ni šla, je bilo izvajanje prostih metov. Dončić je ob prekrških zadel le 65,6 odstotkov takšnih metov. Kljub temu je postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v svoji prvi play-off seriji zbral po vsaj 31 točk ter 8 skokov in podaj.

Le peterica košarkarjev je sicer strelsko boljše končala svojo prvo serijo v končnicah lige NBA: Kareem Abdul-Jabbar, Rick Barry, Wilt Chamberlain, Bob McAdoo in Anthony Davis. Manjše povprečje v točkah so ob svojem prvem srečanju s play-offom na primer zbrali tudi Michael Jordan (29.3 točke), LeBron James (30.8 točke) in mladi Kobe Bryant (8,2 točke), ki v svoji prvi sezoni še ni imel tako pomembne vloge pri LA Lakers.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.