Bes zaradi dvojnih meril v NBA: "To je noro!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarska ekipa Atlanta Hawks se tako kot nekateri druga moštva srečuje s hudim pomanjkanjem igralcem.
Oglej si celoten članek

NBA zvezdnik Trae Young, stari znanec slovenskega asa Luke Dončića, je vodstvo lige pozval k enotnemu kriteriju za moštva, v katerih beležijo velik porast okužb s covidom-19. Težava je v tem, da so številna moštva kljub pomanjkanju igralcev primorana igrati, medtem ko so pristojni v nekaterih primerih odobrili prestavitev tekme.

Zdesetkana Altana, kjer je v covidnem protokolu kar 13 igralcev, je morala v noči na četrtek še drugič v treh dneh priznati premoč Chicago Bulls (131:117). Jastrebi so s tem utrpeli še četrti poraz na zadnjih petih tekmah in vztrajno lezejo navzdol po lestvici vzhodne konference. 

"Covid-19 nas je zelo prizadel, zato me zelo jezi, da nam niso prestavili nobene tekme."

Trae Young

V sredo so so v covidnem protokolu znašli še trije košarkarji Atlante - Bogdan Bogdanović, Girogui Dieng in Malik Ellison. Skupno število odsotnih košarkarjev se je s tem povzpelo na 13.

Da bi zadostili kriterijem lige, so v klubu podpisali več kratkoročnih pogodb in s pomočjo neuigranih prišlekov odigrali tekmi z biki. Podobnih rešitev se v teh dneh poslužujejo številna NBA moštva, venda pravila očitno ne veljajo za vse, na kar je po drugem porazu z biki opozoril tudi Young.

Foto: Print Screen trae young

Pri tem se je skliceval predvsem na tekmo med San Antonio Spurs in Miami Heat, ki je bila prestavljena, potem ko vročica zaradi kombinacije poškodb in okužb ni uspela zagotoviti vsaj osem razpoložljivih igralcev.

"Zmeden sem," je potožil Young. "Da bi sestavili kader za tekmo, smo samo sinoči pripeljali kar štiri igralce. Našli smo način. Ne vem, ali je na nas ali na ligi, da udarimo po mizi. Druge ekipe lahko čakajo na svoje igralce, njihove tekme pa so prestavljene. Dejansko imamo v ekipi samo tri fante, ki so vajeni velike minutaže, če štejemo še Skylarja Maysa, potem imamo štiri. To je noro," je dodal Young.  

"Občutek imam, kot da smo sredi priprav na sezono. Med nami ni prave kemije. Ne vemo, kdo bo sploh na voljo. To je najtežje. Tekme še vedno štejejo. Porazi in zmage se upoštevajo in krojijo vrstni red na lestvici."

Syklar Mays je rezervist Atlante, ki je v letošnji sezoni začel tri tekme s povprečno minutažo 11,0 minute na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.