Dončićevi krvniki vračajo udarec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Clippers končali neverjetno serijo Phoenixa.
Oglej si celoten članek

Košarkarji ekipe Los Angeles Clippers so na tretji tekmi zahodne konference severnoameriške profesionalne košarkarske lige s 106:92 premagali Phoenix Suns in znižali izid v seriji na 1:2. S tem so tudi prekinili serijo Phoenixovih devetih zaporednih zmag v končnici.

Clippers so igrali brez poškodovanega Kawhija Leonarda in še nekaterih drugih igralcev, glavno breme je tako nosil Paul George, v statistiko je vpisal 27 točk, 15 skokov in osem asistenc. Phoenixu ni pomagala niti vrnitev Chrisa Paula, ki je zaradi zdravstvenega protokola manjkal na prvih dveh tekmah.

Foto: Profimedia Los Angeles Clippers : Phoenix Suns

"Danes nisem naredil ničesar. Tekmeci so zasluženo zmagali, odlični so bili v tretji četrtini, ko jih nismo mogli zaustaviti. Predvsem so imeli veliko več energije od nas. Bo treba igrati bolje," je bil kritičen Paul, ki je med tekmo uvidel, da mu met nikakor ne gre, zato se je posvetil podajam, ob 15 točkah (met 5:19) je zbral 12 asistenc.

Na prejšnjih dveh tekmah ga je uspešno nadomestil Cameron Payne, ki pa si je že v peti minuti poškodoval gleženj, zapustil igrišče in se ni več vrnil. "Še kako smo ga pogrešali," je potrdil trener Phoenixa Monty Williams.

Foto: Profimedia Los Angeles Clippers : Phoenix Suns

Tudi Clippers so zagotovo pogrešali Leonarda, zvezdnik zaradi poškodbe kolena v seriji najbrž ne bo igral, a so ga tokrat znali nadomestiti, reči je bolj ali manj v svoje roke prevzel George.

"Vedel sem, da moram biti boljši kot na prvih tekmah, predvsem drugi. Vso energijo sem usmeril v to, ker mi je uspelo, je boljše igrala tudi ekipa. Pokazali smo veliko srce, se borili in za to smo bili nagrajeni," je po tekmi dejal George.

Foto: Profimedia Los Angeles Clippers : Phoenix Suns

Njegova ekipa si je zmago zagotovila predvsem z delnim izidom 21:3 v tretji četrtini, po katerem sonca niso več našla priključka. V tem obdobju so Georgeu uspešno pomagali Terance Mann, Reggie Jackson, s 23 točkami drugi najučinkovitejši igralec ekipe, in Hrvat Ivica Zubac. Pri Phoenixu je bil z 18 točkami najučinkovitejši DeAndre Ayton.

Četrta tekma bo v nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.