Dončićev skrivnostni trening, posnetke skrivali pred javnostjo

Foto: Print Screen luka dončić
Še preden se je svetovni javnosti predstavil na parketu lige NBA, je imel Luka Dončić priložnost trenirati z enim izmed najboljših košarkarjev na svetu. Posnetki skrivnostnega treninga so luč sveta ugledali šele pet mesecev kasneje.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić se je imel v okviru poletnih priprav na debitantsko sezono v ligi NBA priložnost učiti od dvakratnega MVP-ja lige NBA Stepha Curryja. Posnetke avgustovskega treninga za zaprtimi vrati je pet mesecev po nastanku javnosti predstavil novinar NBC-ja Tom Haberstroh.

V svojem prispevku je zapisal, da je bil trening zvezdnika Golden State Warriors in enega najobetavnejših evropskih košarkarjev v zgodovini skrbno varovana skrivnost.

Srečanje je organiziral Dončićev agent Bill Duffy, ki je želel dogodek skriti pred javnostjo. Treningu naj bi prisostvovalo kakšnih ducat ljudi, vse skupaj pa je bilo tako skrivnostno, da o tem ni bil obveščen niti lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban.

"Želel sem ga izpostaviti odličnosti Stepha Curryja," je za NBC povedal Duffy. "Ne samo njegovim sposobnostim, ampak delu, ki ga je potrebno vložiti," je dodal.

Foto: NBC

Trening je vodil Curryjev dolgoletni sodelavec Brandon Payne. "Zavedati se moraš, da Luka še nikoli ni treniral na takšen način. Vse to je zanj nekaj novega. Bodi potrpežljiv z njim," mu je naročil Duffy. Trening bi moral trajati eno uro, a se je razvlekel na tri. "Luka je košarkarski učenjak," je komentiral Payne.

Dončić je preizkusil različne vaje, med drugim tudi vodenje dveh žog naenkrat ter istočasno vodenje žoge in odbijanje manjše žogice ob steno. Gre za splošno uveljavljene koncepte treninga v ZDA. 

"Želel sem mu pokazati, da tudi nekdo na tako visokem nivoju še vedno dobiva navodila. Brandon narekuje Stephu 'naredi to, naredi ono' in ga popravlja. Steph je eden izmed najboljših košarkarjev na svetu, a je vseeno obkrožen z ljudmi, ki mu pomagajo postati še boljši. Luka se je o tem preričal na lastne oči, kar je nekaj posebnega," je še povedal Duffy.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:30 26. Januar 2019.

    To je g. Nikola Radic delal ze z mlajsimi decki

  • 19:03 26. Januar 2019.

    Kaj lahko že nehate s tem DONIĆEM? Če bi bil tako, dober ne bi vsake tekme izgubil. Čez eno leto …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.