Dončiću je naposled uspel tudi ta dosežek

Foto: Getty Images Luka Dončić
Nov poraz Dallasa, tokrat s 106:116.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so tokrat nastopili pri favoriziranem Milwaukeeju. Ta je odlično začel tekmo, v prvi polovici prve četrtine je blestel domači center Brook Lopez, ki je hitro zbral tri zadete trojke in prav toliko blokad. Gostitelji so povedli z 20:9. Luka Dončić je zdaj že  standardno po nekaj minutah moral sesti na klop, na parket pa se je vrnil ob zaostanku osmih točk (22:30). 

Košarkarji iz Teksasa so imeli težave s pokrivanjem izjemnega Grka Giannisa Antetokounmpa, ki je prvih 12 minut igre končal že z osmimi točkami in petimi skoki, razlika pa je tako v korist domačih ostajala približno enaka (35:26). Dončić je prvo četrtino končal s tremi točkami, štirimi skoki in tremi podajami.

Ob njegovih dveh asistencah je Dallas drugo četrtino odprl z dvema uspešnima metoma za tri točke in se najprej približal na 33:37, po novih dveh zaporednih trojkah, ko je Slovenec sedel ob parketu, pa se je na semaforju izpisal rezultat 42:41. Telički so dobro nadaljevali tudi po domači minuti odmora in v zadnji dve minuti četrtine vstopili s tremi točkami naskoka, sledil pa je še odprt met Harrisona Barnesa za tri točke, ki pa ga je zgrešil. Predvsem ta element igre je sicer prinesel razliko, Dallas je v drugi četrtini namreč zadel kar šest od desetih poizkusov izza črte. Ob glavnem odmoru so telički vodili z 59:57. Dončić je bil še vedno pri treh doseženih točkah, met iz igre 1/7, ob sedmih skokih, šestih asistencah in blokadi. Izgubil je dve žogi. 

Posebnost Luka se je izkazal že pred tekmo

Tretja četrtina je bila dolgo časa izenačena, po dobrih sednih minutah pa so si domači prvič priigrali otiplivejšo prednost, ko je Sterling Brown s trojko poskrbel za 79:72. Dončić se je po udarcu v obraz preselil na klop minuto pred koncem tretjega dela igre, ko je bil že povsem blizu trojnega dvojčka (10 točk in po 9 skokov in podaj). Pred zadnjimi 12 minutami igre so domači vodili z 92:84. 

V prvih štirih minutah zadje četrtine Dončić ni stopil na parket, prednost gostiteljev pa je narastla na 102:87. Sledila je Dallasova minuta odmora, kmalu po njej pa je v igro vstopil tudi mladi Slovenec, ki je hitro vpisal deseti skok, za eno asistenco pa mu je na razpolago ostalo še šest minut časa, a je potreboval le 30 sekund. Dončiću je tako uspel prestižni dosežek, ki se mu je nekajkrat že za las izmuznil. Kot mlajši ga je pred njim dosegel le košarkar Philadelphie Markelle Fultz (13 točk, 10 skokov, 10 podaj) aprila lani. Od Slovencev sta takšen dosežek v ligi NBA zabeležila še Beno Udrih in Goran Dragić.

Dallas je naposled zaigral boljše tudi v obrambi, štiri minute pred zadnjim piskom sirene pa se je približal na 98:104. Dončić je kasneje s košem in dodatnim prostim metom poskrbel za -5, bližje pa gostom ni uspelo priti. Slovenec je na koncu zbral 18 točk, 11 ulovljenih žog in 10 podaj. To je bil njegov drugi trojni dvojček v članski karieri, prvega je dosegel še v dresu madridskega Reala v minuli sezoni proti Betisu.

Giannis Antetokounmpo, ki ni dočakal bratskega dvoboja, saj je njegov brat Kostas pri Dallasu celo tekmo obsedel na klopi, je tekmo končal z 31 točkami, 15 skoki in petimi podajami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:59 21. Januar 2019.

    Imajo izredno slabo moštvo in ne vem kaj počnejo trenerji, ker obrambe ne igrajo in nimajo nobene strategije , Plačati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.