Dornbirn znova premočan

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 5. kroga 2. dela lige Ebel v gosteh izgubili z Dornbirnom z 1:4 (0:0, 0:2, 1:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so praktično vse možnosti za napredovanje v izločilni del tekmovanja že zapravili. Nekaj že s slabo osnovo in zadnjim mestom po prvem delu, večino pa s tremi porazi na štirih tekmah drugega dela. Danes so se podali na oddaljeno gostovanje v Dornbirn, kjer so doživeli še en poraz in se spet preselili na rep lestvice.

Tekma se je začelo slabo, s prekrškom Igorja Cvetka, a je Olimpija kazen brez težav zdržala, Miika Wiikman pa je bil brez pravega dela. Po priložnosti zmajev, streljal je Tom Zanoški, so zagospodarili domači, a je ljubljanski vratar ustavil dva prodora Dornbirna. Izkazal pa se je tudi domači vratar Nathan Lawson ob strelu Hunterja Bishopa. Olimpija je zdržala tudi drugo izključitev ob koncu prvega dela.

V drugi tretjini bi zmaji nato morali zdržati le še 17 sekund, a so dobili gol po prvi akciji Dornbirna že v 13. sekundi. Po zadetku so domači silovito napadli, drugi gol je visel v zraku, dosegli pa so ga v 33. minuti. 

Na začetku tretje tretjine je na led pridrsala povsem drugačna zeleno-bela zasedba. V 42. minuti je Rok Leber nevarno meril, dve minuti pozneje pa je po strelu Bishopa isti igralec zadel za priključek. Ključna je bila 49. minuta, ko sta veliki priložnosti zapravila Aleš Mušič in Bishop. Ker ni bilo več prostora za manevriranje, so gostje že tri minute pred koncem potegnili vratarja iz gola in sicer nevarno pletli akcije pred golom gostiteljev, ki pa so nato le pobegnili in zadeli. Ljubljančani so še skušali nemogoče, spet igrali brez vratarja in pet sekund pred koncem prejeli še četrti gol.

Liga Ebel, skupina za končnico:

Innsbruck : Graz 99ers 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0)
KAC Celovec : Bolzano 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Dornbirn : Telemach Olimpija 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Lestvica:
1. Bolzano 12
2. KAC Celovec 9
3. Graz 99ers 9
4. Dornbirn 7
5. Innsbruck 4
6. Telemach Olimpija 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.