Dortmund potrdil: "Neizmerno smo razočarani"

Foto: EPA
Foto: EPA
Dan pred tekmo sezone v Dortmundu, kamor na prvo tekmo polfinala Lige prvakov prihaja Real Madrid, je tabloid Bild udaril z novico, da se je vezist Borussie in nemški reprezentant Mario Götze že dogovoril za prestop k večnemu rivalu Bayernu. Novico je nekaj čez 10. uro zjutraj potrdil izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke. Navijači šokirani.
Oglej si celoten članek

V novici, ki je šokirala Nemčijo, so pri Bildu zapisali, da je Mario Götze z Bayernom že podpisal pogodbo do leta 2016. Z odhodom k večnim rivalom Borussie Dortmund se je v zadnjih mesecih sicer povezovalo njihovega napadalca Roberta Lewandowskega, a je "izdajalec" očitno nemški reprezentant.

"Seveda smo neizmerno razočarani, ampak poudarjamo, da so se Mario in njegovi svetovalci obnašali povsem v skladu s pogodbo," je v uradni izjavi Dortmunda zapisal izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke. Götze je zastopnikom Volkerjem Struthom svojo odločitev klubu sporočil "pred dnevi".

Pri Borussii so še dodali, da ne bodo odstopali od "velikih sanj", da bi v naslednjih sezonah ustvarili izjemno ekipo, in da bi na sredini tekmi polfinala Lige prvakov presenetili Real Madrid.

Klub si želi brezpogojno podporo do konca

"Skupaj s trenerjem Jürgnom Kloppom in športnim direktorjem Michaelom Zorcem naprošamo vse navijače Borussie Dortmunda, da Maria Götzeja na zadnjih tekmah sezone, še posebej pa pomembni polfinalni tekmi Lige prvakov, le brezpogojno podpirajo, tako kot vsakega profesionalca v Dortmundu," so še dodali pri aktualnih nemških prvakih.

Raznovrstni 20-letnik je bil član obeh šampionskih moštev Dortmunda v letih 2011 in 2012, velja pa za enega od najbolj nadarjenih mladih nogometašev v Nemčiji in Evropi, medtem ko si ga dlje želijo tudi številni evropski velikani. Kluba  v torek in sredo čakata prvi polfinalni tekmi Lige prvakov proti Barceloni (Bayern) in Realu Madridu (Dortmund). Bavarci so prestop kasneje potrdili tudi sami.

Novico potrdil tudi Bayern

"Potrjujemo, da bo Mario Götze od prvega julija igral za Bayern," so v "medijskem pojasnilu" zapisali pri še neokronanih novih nemških prvakih, kjer so še dodali, da so želili novico objaviti šele po sredini evropski tekmi Borussie. Bayern je še potrdil, da je plačal Götzejevo odkupno klavzulo.

Foto: EPA Bayern München Borussia Dortmund Bundesliga Götze Ta naj bi po poročanju Bilda znašala okrog 37 milijonov evrov, ob plačilu tega zneska pa je bila Borussia nemočna, saj ima igralec v tem primeru prosto pot za odhod, in to kljub temu, da ga pogodba z Dortmundom veže do leta 2016.

Navijači ne morejo verjeti

Pri Bayernu bo Götze po poročanju Bilda zaslužil sedem milijonov evrov na leto, kar je dva milijona več kot v klubu, kjer igra od svojega devetega leta. Športni direktor Bayerna Matthias Sammer ga je že pred časom označil za "talenta stoletja".

Navijači Borussie so šokirani, sporočila zgražanja pa so preplavila njegov profil na Facebooku. "Cel svet ti je bil odprt, ampak FCB? Res, Mario? OMB," je zapisal eden izmed njih. "Ne morem verjeti. Žalostno. Kot da bavarska banka že zdaj ne bi bila dovolj polna," je pristavil drugi.

Götze je po rodu sicer Bavarec, odraščal je v Memmingenu, dobrih sto kilometrov od Münchna, s šestimi leti pa se je skupaj z družino preselil v Dortmund. S svojimi bodočimi delodajalci bi se lahko, seveda, pomeril še pred uradnim odhodom iz Porurja - v finalu Lige prvakov. Kakšna zgodba bi to bila ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.