Dosmrtna pogodba za Jamesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriški košarkarski super-zvezdnik LeBron James se je vpisal v zgodovino.
Oglej si celoten članek

Za omembo v zgodovinskih analih LeBron James tokrat ni poskrbel s predstavami na košarkarskih igriščih, temveč z zelo donosno pokroviteljsko pogodbo, ki jo je sklenil z ameriško multinacionalko Nike in ki bo košarkarskemu kralju prinašala ugodnosti in denar do konca življenja.

Eden največjih proizvajalcev športne opreme in opreme za rekreacijo je prvič ponudil kateremu od športnikov dosmrtno marketinško sponzorsko pogodbo. "V zadnjih 12 letih smo z Lebronom ustvarili močno znamko ter vidimo veliko priložnost za rast tega posla tudi v prihodnje, v nadaljevanju njegove športne kariere in še naprej," je sporočil Nike.

Kot je običajno pri takšnih poslih in pogodbah, podrobnosti o denarnih zneskih, ki jih bo do konca življenja dobival zdaj 30-letni zvezdnik moštva Cleveland Cavaliers, takoj niso razkrili. Vsekakor pa gre za prvo takšno pogodbo v zgodovini te multinacionalke.

James si lahko obeta lepo in bogato doživljenjsko rento, upoštevajoč dejstvo, da je Nike poleti s košarkarskim zvezdnikom Oklahoma City Thunder Kevinom Durantom podpisal desetletno pogodbo o sponzorstvu in trženju vredno 300 milijonov ameriških dolarjev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.