Dovolj ima upokojitve, izbral je nov klub

Foto: Profimedia Rob Gronkowski
Dva legendarna igralca bosta znova združila moči.
Oglej si celoten članek

Potem ko je eden največjih zvezdnikov ameriškega nogometa Tom Brady poskrbel za pravi vihar onstran Atlantika in po 20 letih zamenjal ekipo ter se preselil k Tampi, je zdaj njegov novi klub ujel še eno "veliko ribo" tega športa. Igralski pokoj je namreč prekinil Rob Gronkowski, ki bo tako spet soigralec Bradyja.

Slednji se je po uspehih z New England Patriots, znjimi je osvojil šest naslovov prvaka lige NFL in podrl kup rekordov, pri starosti 42 let preselil k Tampi Bay Buccaneers. Zdaj pa je floridska ekipa poskrbela še za drug senzacionalni prestop. Čeprav je bil Gronkowski uradno v pokoju od leta 2018, ko je s Patriots osvojil svoj tretji super bowl, je imel še vedno pogodbo s svojim nekdanjim moštvom.

Gronkowski, ki bo kmalu dopolnil 31 let, je obvestil svoj klub, da bi spet rad igral kot Bradyjev soigralec. Prestop sta nato nekdanje in sedanje moštvo obeh zvezdnikov tudi hitro izvedli, New England Patriots so Gronkowskega in svoj izbor v sedmem krogu letošnjega nabora prepustili Tampi v zameno za izbor v četrtem krogu nabora. Novi delodajalci so prevzeli tudi pogodbene obveznosti do Gronkowskega, sloviti "tight end" lige NFL bo zaslužil deset milijonov dolarjev. Za zdaj gre za enoletno pogodbo.

Foto: Profimedia Rob Gronkowski

"Rob Gronkowski je eden najboljših 'tight endov' v zgodovini NFL, v njegovi igri sta neverjetna strast in želja. Celotno kariero je igral z Bradyjem, njuni dosežki so dovolj zgovorni, njuna naveza na igrišču in ob njem je zagotovilo za uspeh," je odločitev za sodelovanje z Gronkowskim pojasnil direktor Tampe Jason Licht.

Buccaneers so tako v nekaj tednih ustvarili teoretično enega boljših napadov v ligi. Poleg Bradyja in Gronkowskega imajo še lovilca Chrisa Godwina in Mika Evansa.

Doslej zadnjo tekmo je Gronkowski odigral v super bowlu 2018, ko je njegova ekipa premagala Los Angeles Rams. Po upokojitvi pred lansko sezono se je ukvarjal z različnimi izzivi in se preizkusil tudi kot rokoborec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.