Dragić blestel v morda zadnji tekmi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Goran Dragić je morda odigral zadnjo tekmo v dresu Houston Rockets, saj utegne že danes dres Raket zamenjati za zvezdniški dres Los Angeles Lakers. Če je bila sinočnja zmaga proti Charlotte, v kateri je blestel z dvojnim dvojčkom, zadnja, se je od Houstona vsekakor poslovil v lepi luči.
Oglej si celoten članek

Ekipa Houston Rockets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagala Charlotte Bobcats s 107:87, Goran Dragić pa je za zmagovalce v 28 minutah in 24 sekundah dosegel dvojni dvojček s 14 točkami in 10 podajami, dodal pa je še dva skoka.

A to v Houstonu ni glavna tema pogovorov, pač pa morebitni prestop dveh trenutno najbolj vročih Raket v Los Angeles Lakers Gorana Dragića in Luisa Scolaja. Več bo jasno že danes po 21. uri, ko se izteče rok za menjave med klubi v ligi NBA, prav Houston pa je poleg LA Lakers najbolj izpostavljen klub, saj se vse glasneje omenja menjava Scolaja, Dragića in Kevina Martina za zvezdniškega centra LA Lakersov Paua Gasola.

Posel je bil aktualen že pred sezono, a je zaradi "košarkarskih razlogov" to preprečil komisar lige David Stern. Scola upa, da bo tudi po četrtku ostal med Raketami, a ve, da to ni v njegovi moči: "Jutri nimamo treninga, ne vem, kaj se bo zgodilo."

Argentinčeve besede potrjuje Dragić, ki je odličen, odkar je zamenjal poškodovanega Kyla Lowryja. "O menjavah ekip v slačilnici skoraj ne govorimo. Sam poskušam to odmisliti, saj bi to vplivalo na naše predstave. V zadnjem času igramo odlično."

Odlična je bila tudi predstava in zmaga proti Charlotte Bobcats. Odločili so zadeti meti za tri točke (66-odstotni met) in skoki pod obema obročema (46:30). Zmage ni moglo ogroziti niti 18 izgubljenih žog. Odločilna je bila tretja četrtina, ko je Houstonu uspel delni izid 8:0, dosegli pa so rekordnih 36 točk v sezoni.

NBA, Izidi:
Houston Rockets : Charlotte Bobcats 107:87
(Goran Dragić 28:24 min., 14 točk, 10 podaj, 2 skoka za Houston)

Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 115:105
(Beno Udrih 22:21 min., 3 točke, 2 skoka, 8 podaj za Bucks)

Indiana Pacers : Philadelphia 76ers 111:93

New Jersey Nets : Toronto Raptors 98:84

New York Knicks : Portland Trail Blazers 121:79

Chicago Bulls : Miami Heat 106:102

New Orleans Hornets : Los Angeles Lakers 101:107 (podaljšek)

San Antonio Spurs : Orlando Magic 122:111

Sacramento Kings : Detroit Pistons 112:124

Phoenix Suns : Utah Jazz 120:111

Los Angeles Clippers : Atlanta Hawks 96:82

Golden State Warriors : Boston Celtics 103:105

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.