Dragić boljši od Blažiča, zmaga Omića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski derbi 7. kroga košarkarske Evrolige se je končal z zmago Zorana Dragića, ki je z Milanom premagal Baskonio Jake Blažiča.
Oglej si celoten članek

V današnjih tekmah košarkarske evrolige so nastopili trije slovenski košarkarji, v ospredju pa je bil obračun Zorana Dragića in Jake Blažiča, ki sta se pomerila v neposrednem dvoboju Milana in Baskonie. Zmagali so Italijani, na koncu je bilo 88:76.

Tako kot pri moštveni je bil Dragić boljši tudi v osebni statistiki. K zmagi svoje ekipe je v dobrih 20 minutah prispeval osem točk, dodal pa še dva skoka in podajo. Blažič je tekmo, na kateri je igral dobrih 18 minut, končal s petimi točkami in štirimi skoki.

Anadolu Efes Istanbul Alena Omića je premagal ruski Unics Kazan s 104:99. Slovenski košarkar je k zmagi svoje ekipe prispeval štiri točke in dve podaji v dobrih petih minutah na terenu.

Za Brose Basket na tekmi s Crveno zvezdo Aleksej Nikolić spet ni igral, na koncu so Nemci klonili za točko (78:79).

V sredo bo na parketu evroligaških tekem še en slovenski košarkar, Luka Dončić se bo z madridskim Realom pomeril s Panathinaikosom.

Evroliga, 7. krog:

Anadolu Efes Istanbul - Unics Kazan 104:99
Alen Omić 4 točke, 2 podaji v 5:27 minute

Brose Basket Bamberg - Crvena zvezda 78:79
Aleksej Nikolić ni igral za Brose Basket

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahče Istanbul 87:77

Emporio Armani Milano - Baskonia Vitoria 88:76
Zoran Dragić 8 točk, 2 skoka, 1 podaja v 20:22 minute: Jaka Blažič 5 točk, 4 skoki v 18:18 minute

Sreda, 16. november:
18.15 Darušafaka Istanbul - CSKA Moskva
19.00 Olympiacos Pirej - Barcelona
19.00 Žalgiris Kaunas - Galatasaray Istanbul
21.00 Real Madrid - Panathinaikos

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.