Dragić brez milosti do nekdanje ekipe

Foto: Profimedia goran dragić
Miami je v boju za končnico severnoameriške profesionalne lige NBA dosegel novo pomembno zmago.
Oglej si celoten članek

V domači dvorani je visoko, s 125:103, premagal domače Suns, slovenski košarkar Goran Dragić je v 23 minutah dosegel 17 točk in bil eden boljših igralcev svoje ekipe. Proti nekdanjim delodajalcem je v statistiko vknjižil še pet asistenc in en skok.

"Moramo biti iskreni. Nocoj sploh niso tekli. Verjetno so bili utrujeni po dveh zaporednih tekmah. Nismo imeli občutka, da igramo hiter tempo. Narekovali smo svoj ritem, še posebej v obrambi. To je bila velika zmaga. Vsaka tekma šteje," je povedal slovenski košarkar.

Učinkovitejši od njega je bil le center Hassan Whiteside, k zmagi je prispeval 24 točk. Gostom ni pomagalo niti 31 točk Devina Bookerja.

Miami je s 34 zmagami trenutno na sedmem mestu vzhodne konference, isto število zmag imata tudi šestouvrščena Philadelphia, ki ima dve tekmi manj, in osmouvrščeni Milwaukee, slednjega je Miami prehitel, potem ko je ta z 89:92 izgubil v Indiani. Detroit na devetem mestu zaostaja že za pet zmag, tokrat je z 90:112 moral priznati premoč Clevelandu.

V preostalih ponedeljkovih tekmah je Boston s 105:89 v gosteh ugnal Chicago, San Antonio je bil doma s 100:98 uspešnejši od Memphisa, Utah je doma s 94:80 premagal Orlando, Portland pa v gosteh s 108:13 Los Angeles Lakers.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Phoenix Suns 125:103
(Goran Dragić 17 točk, 5 podaj, skok za Miami)

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 112:90
Indiana Pacers - Miwaukee Bucks 92:89
Chicago Bulls - Boston Celtics 89:105
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 100:98
Utah Jazz - Orlando Magic 94:80
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 103:108

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.