Dragić igralec tekme ob pomemni zmagi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Košarkarji Miamija so ponoči v ligi NBA gostovali v Detroitu in se veselili tesne zmage z 97:96.
Oglej si celoten članek

Igralec tekme v Detroitu je bil Slovenec v dresu Miamija Goran Dragić z 28 točkami ter po štirimi skoki in asistencami. Na drugi strani je Beno Udrih za Pistons v 16 minutah zbral 6 točk, tri skoke in štiri podaje.

Zmaga je bila za Miami zelo pomembna v boju za končnico. Ekipa iz Floride ostaja na osmem mestu vzhoda, eno zmago zaostaja Chicago, dve pa zdaj Detroit, ki je v dveh večerih izgubil dvakrat zaporedoma. Najprej je moral Udrih priznati premoč Sašu Vujačiću z New Yorkom, danes je pa je izgubil še drugi "slovenski" obračun v ligi proti Miamiju. V domačem dresu je s 25 točkami izstopal Kentavious Caldwell-Pope.

A razplet je bil na tekmi polni preobratov nepričakovan. Detroit je še ob koncu tretje četrtine zaostajal za 11 točk (78:67), nato pa nadigral Miami in imel v zadnjem delu zmago takorekoč že zagotovljeno, ko je Ish Smith pol minute pred koncem zadel za 96:92. A s tem se ni strinjal Miami s svojim prvim igralcem Dragićem. Ta je najprej zadel prosti met in nato 24 sekund pred koncem s košem goste s Floride pripeljal na 95:96. V izteku pa je sledil tudi kanček sreče. Šest sekund pred koncem je z metom poskušal James Johnson, žogo je v napadu ujel Dragić in bil prav tako neuspešen, a je bil za Miami v skoku uspešen še Hassan Whiteside, ki je s sireno zadel za zmago.

Na sporedu je bilo še sedem tekem, med najbolj zanimivimi pa je bila tista v Teksasu, kjer je Golden State ukanil Houston s 113:106. V kalifornijski zasedbi je blestel prvi zvezdnik Stephen Curry, ki je dosegel 32 točk, deset skokov in sedem podaj, pri gostiteljih pa je James Harden dosegel svoj 20. trojni dvojček v tej sezoni. Bradati zvezdnik pod obroči NBA je imel slab met, zadel je le pet od 20 metov, na koncu je tekmo končal s 24 točkami, 11 skoki in 13 podajami. Portland je na domačih tleh ukanil Denver s 122:113, blestela pa sta C.J. McCollum z 39 in Jusuf Nurkić s 33 točkami, kar je za košarkarja iz BiH, ki je na tej tekmi zbral tudi 16 skokov, strelski rekord pod obroči NBA.

Razburljivo je bilo tudi v Indianapolisu, kjer je Minnesota za točko ukanila Indiano (115:114). Odločilne točke za zmago je s črte za proste mete dosegel Španec Ricky Rubio, najbolj učinkovit pa je bil Karl-Anthony Towns s 37 točkami. Toliko jih je pri gostiteljih dosegel tudi Paul George. Milwaukee je slavil v Charlottu s 118:108, Philadelphia v Brooklynu s 106:101, Atlanta je na domačih tleh ukanila Phoenix s 95:91, Washington pa v gosteh Los Angeles Lakers s 119:108.

V vzhodni konferenci so si nastop v končnici že zagotovili Boston, Cleveland, Washington in Toronto, v zahodni pa Golden State, San Antonio, Houston, Utah in Los Angeles Clippers.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.