Dragić in soigralci že imajo tekmeca, čeprav še ne vedo uvrstitve

Foto: Profimedia Goran Dragić
Na dvoboju Miamija in Oklahome je odločal zadnji met.
Oglej si celoten članek

Moštvo Miami Heat slovenskega organizatorja igre Goran Dragića je v ligi NBA v noči na četrtek izgubilo z moštvom Oklahoma City Thunder s 115:116. Že pred tekmo je postalo jasno, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z Indiana Pacers.

Dragić je v skoraj 22 minutah igre prispeval 16 točk, šest podaj in pet skokov. Njegovo moštvo je vodilo večino tekme, v začetku zadnje četrtine že z razliko 22 točk, a je zatem trener Erik Spoelstra zaradi že znanega nasprotnika v končnici dal priložnost rezervnim igralcem, Oklahoma pa je to izkoristila v zaključku.

Preobrat je uspešno zaključila z zadetim metom za tri točke Mika Muscale 5,2 sekunde pred koncem tekme. Za zmagovalno ekipo je bil na tekmi v ospredju Darius Bazley z 21 točkami in devetimi skoki, za Miami pa je s 30 točkami in šestimi skoki blestel Tyler Herro, ki pa je bil neuspešen z metom za zmago v zadnji sekundi.

Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, v petek ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane, s katero si delita izkupiček 44 zmag in 28 porazov. Zmagovalec te tekme bo zato prevzel mesto četrtega nosilca v vzhodni konferenci, čeprav je to brezpredmetno, saj s tekmami v Orlandu nihče nima prednosti domačega igrišča, obe ekipi pa potem čaka enaka pot do finala.

Miami je v rednem delu doslej sicer dobil vse tri tekme z Indiano. "Dobro je vedeti, da igramo z njimi," je ocenil Spoelstra. "Zdaj moramo samo ugotoviti, ali bomo nosili domače ali gostujoče drese," se je ob tem pošalil pred zadnjo razvrstitveno tekmo.

Foto: Twitter Goran Dragić Miami Heat

Indiana je v pretekli noči premagala Houston Rockets 108:104 kljub novi blesteči predstavi zvezdnika Houstona Jamesa Hardena, ki je dosegel 45 točk. Houston je še tretjo zaporedno tekmo odigral brez Russella Westbrooka, ki ima poškodovan kvadriceps. Moštvo bo njegovo stanje preverilo še enkrat pred začetkom končnice, kjer se bo v prvem krogu srečalo z Oklahomo, nekdanjim dolgoletnim klubom Westbrooka.

V pretekli noči sta igrali tudi drugouvrščeni moštvi obeh konferenc, Toronto na vzhodu in Los Angeles Clippers na zahodu. Obe sta zmagali, Toronto 125:121 proti Philadelphia 76ers, Clippers pa 124:111 proti Denver Nuggets.

Clippers se bodo v končnici pomerili z Dallas Mavericks Luke Dončića, ki bodo zadnjo tekmo za razvrstitev v zahodni konferenci odigrali v četrtek zvečer, ko se bodo pomerili z ekipo Phoenix Suns.

Tudi sicer je po sredinih tekmah znanih kar sedem od osmih parov končnice. Prvi nosilci Los Angeles Lakers sicer še čakajo na nasprotnika na zahodu, poleg Clippers-Mavericks in Thunder-Rockets pa bo na sporedu še dvoboj med Denverjem in Utahom. Na vzhodu je že vse jasno, prva ekipa rednega dela Milwaukee se bo pomerila z Orlandom, Toronto bo igral z Brooklynom, Boston pa s Philadelphio.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.