Dragić in Wade nista več soigralca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dwyane Wade se je razšel z Miamijem.
Oglej si celoten članek

Dwyane Wade po trinajstih letih zapušča Miami, svojo kariero bo nadaljeval v rojstnem mestu. Kot prost igralec bo podpisal pogodbo s Chicago Bulls.

"To je bila zelo čustvena in težka odločitev. NI bilo lahko, a menim, da je to prava odločitev zame in mojo družino. V Miamiju sem leta 2003 začel svojo kariero, ponosen sem, da sem bil del zmagovalne organizacije, ki sem ji pomagal do treh naslovov NBA prvaka. S ponosom gledam na dosežene reči," je navijačem Miamija ob odhodu sporočil Wade in se jim zahvalil za dolgoletno podporo.

"Ko sem odraščal, sem sanjal o tem, da bom nekoč nosil dres Bikov. Nikoli nisem pozabil na svoje poreklo in hvaležen sem za priložnost, da bom zaigral v klubu, ki mi je razkril ljubezen do košarke. Velik del moje družine še vedno živi v Chicagu, veselim se povratka domov, v mesto, ki mi izjemno veliko pomeni," je svojo odločitev še pojasnil 34-letni branilec.

Wade je pri Vročici dosegel številne rekorde - je klubski rekorder po točkah (20.221), asistencah (4.944) in ukradenih žog (1.414). Pri Chicagu bo v naslednjih dveh letih zaslužil 47 milijonov dolarjev, še večjo vlogo pa bo pri Miamiju ob njegovem odhodu dobil slovenski reprezentant Goran Dragić.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.