Dragić nemočen proti Pelikanom

Foto: Profimedia
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali 12 tekem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miamija so ostali praznih rok na dvoboju proti New Orleansu. V svoji American Airlines Areni so izgubili s 94:109, slovenski košarkar Goran Dragić pa je v 29 minutah dosegel 13 točk, štiri skoke in dve asistenci. Miami je trenutno na devetem mestu vzhodne konference s 17 zmagami in 16 porazi.

Najbolj učinkovit igralec floridske ekipe je bil Tyler Johnson z 20 točkami, v zmagoviti ekipi pa sta odstopala DeMarcus Cousins s 16 točkami, sedmimi skoki in osmimi podajami ter center Anthony Davis s 17 točkami. Zasedba iz New Orleansa si je odločilno prednost priigrala v tretji četrtini, ki jo je prepričljivo dobila s 27:16.

Šaljivca Dragić poimenoval zverino, Dončić komentiral

V noči na nedeljo je bilo na drugi strani Atlantika na sporedu še enajst tekem. Ekipa Golden Stata - zadnja zmagovalka NBA in trenutno drugouvrščena na Zahodu, je na domačem igrišču doživela pravi polom in izgubila proti Denverju z 81:96. Kalifornijska zasedba je izgubila prvo tekmo v tem mesecu, v Oracle Areni jo je - v odsotnosti svojega prvega zvezdnika Stephena Curryja - povsem zasenčila ekipa iz Denverja. V koloradski ekipi je bil najbolj učinkovit Gary Harris z 19 točkami, zelo dobro predstavo pa je pokazal Srb Nikola Jokić, ki je prvakom nasul 18 točk in pobral devet žog pod obema obročema. Pri osmoljencih je bil najbolj učinkovit vsestranski Kevin Durant z 18 točkami, Klay Thompson je prispeval 15 točk.

Zlati spomini Kokoškov s superlativi o Sloveniji, Dragiću, Prepeliču ...

Oklahoma City je v gosteh ukanila Utah, osrednja osebnost v Salt Lake Cityju pa je bil Russell Westbrook, ki je zabeležil svoj enajsti trojni dvojček v tej sezoni, v deželi mormonov je dosegel 27 točk ter po deset podaj in skokov. Vodilna ekipa vzhodne konference iz Bostona je v svojem Gardnu zanesljivo opravila s Chicagom in zmagala s 117:92, najbolj učinkovit pa je bi Kyrie Irving s 25 točkami in sedmimi podajami.

Nemec Dennis Schröder, nova vzhajajoča zvezda evropske, pa tudi svetovne košarke, je na obračunu proti Dallasu dosegel svoj strelski rekord v ligi NBA. Nemec je teličkom nasul 33 točk, njegov še bolj slovit rojak na nasprotni strani igrišča Dirk Nowitzki pa je dosegel 18 točk. Ena najbolj negotovih tekem je bila v Indianapolisu, kjer je domača zasedba šele po podaljšku strla odpor Brooklyna in slavila s 123:119. Junak tekme je bil Victor Oladipo z 38 točkami.

NBA, izidi:

Miami Heat - New Orleans Pelicans 94:109
Goran Dragić 13 točk, 4 skoke in 2 asistenci v 29 minutah za Miami.

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 111:106
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 123:119*
Washington Wizards - Orlando Magic 130:103
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 112:107
Boston Celtics
- Chicago Bulls 117:92
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 115:112
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 89:103
Golden State Warriors - Denver Nuggets 81:96
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 106:115
L. A. Lakers - Portland Trail Blazers 92:95
Sacramento Kings - San Antonio Spurs  99:108

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.