Dragić nočna mora LA Lakers

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s svojim Miamijem prišel do nove zmage. Skupaj s soigralci je ponoči s 100:94 premagal Los Angeles Lakers.
Oglej si celoten članek

Dragić je k zmagi v 36 minutah prispeval 21 točk, šest podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge. Zorana Dragića ni bilo v ekipi Miamija, saj ga je vodstvo trenutno sedmouvrščenega kluba vzhodne konference poslalo v razvojno ekipo Sioux Falls.

Miami je tako prvič po več kot štirih mesecih na domačem igrišču povezal dve zmagi, slovenski as pa je poskrbel za dva dogodka, ki bosta odšla v zgodovino. Dosegel je namreč svojo 500. trojko, po sezoni 1993/94 pa je postal prvi igralec, ki je odigral pet tekem proti ekipi Los Angeles Lakers in prav na vseh zmagal.

Poročevalci s tekme ocenjujejo, da je bila njegova trojka tri minute in 30 sekund pred koncem ena ključnih potez, s katero so se domači odlepili, v nadaljevanju pa tekmecem niso več pustili nevarneje se približati. "Ne bojim se odgovornosti, ne bojim se takih metov," je po tekmi dejal Ljubljančan, ki je bil drugi strelec svoje ekipe, štiri točke več je dosegel le Dwyane Wade. Gosti, za katere prvi zvezdnik Kobe Bryant zaradi poškodbe že nekaj časa ne igra, niso imeli posebej razpoloženega igralca, nihče namreč ni presegel meje 20 točk.

Zgodovinski večer

V zgodovino se je na tekmi med Oklahomo in Philadelphio, ki so jo po podaljšku s 123:118 dobili domači, vpisal tudi Russell Westbrook. Postal je namreč prvi igralec po legendarnem Michaelu Jordanu, ki je na štirih zaporednih tekmah nanizal trojni dvojček (Jordanu je to leta 1989 uspelo na sedmih zaporednih tekmah). Dosegel je 49 točk, kar je njegov osebni rekord, zbral 16 skokov in deset asistenc.

Po letu 1992 in še enem legendarnem košarkarju Larryju Birdu še nobenemu igralcu pred Westbrookom ni pri trojnem dvojčku uspelo doseči 49 točk. Ob temu je treba povedati, da je igral z zaščitno masko, kar je bila posledica zlomljene kosti na licu. Poškodbo je staknil prejšnji petek na tekmi proti Portlandu. "Bolj od mojega dosežka je pomembno, da smo zmagali," ostaja skromen Westbrook.

Uspešen tudi Udrih

Zmage se je veselil tudi Beno Udrih, ki je s svojim Memphisom s 102:100 zmagal v Houstonu. Udrih je igral 15 minut in v tem času zbral štiri točke ob metu iz igre 2-8. Memphis je trenutno drugi, Houston pa četrti v zahodni konferenci.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Los Angeles Lakers 100:94
Goran Dragić 36 minut, 21 točk, 6 podaj, 4 skoki, 3 ukradene žoge

Houston Rockets : Memphis Grizzlies 100:102
Beno Udrih 15 minut, 4 točke

Indiana Pacers : New York Knicks 105:82
Orlando Magic : Phoenix Suns 100:105
Boston Celtics : Utah Jazz 85:84
Brooklyn Nets : Charlotte Hornets 91:115
Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers 112:120
Minnesota Timberwolves : Denver Nuggets 85:100
New Orleans Pelicans : Detroit Pistons 88:85
Oklahoma City Thunder : Philadelphia 76ers 123:118
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 112:85
Golden State Warriors : Milwaukee Bucks 102:93
Los Angeles Clippers : Portland Trail Blazers 93:98*

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.