Dragić o SP: Nagibam se k temu, da ne bi igral

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zvezdnik Phoenix Suns Goran Dragić je za lokalni dnevnik The Arizona Republic znova podvomil o svojem nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji.
Oglej si celoten članek

"Včasih je tekem preveč. Še vedno se moram usesti s svojo reprezentanco in se z njo pogovoriti o svoji odločitvi, ali bom igral ali ne. Bolj se nagibam k temu, da ne bi igral in bi poskušal telesu dati nekaj počitka, da bi bil bolj svež za naslednjo sezono," je po zmagi Phoenix Suns v Atlanti za arizonski dnevnik The Arizona Republic dejal Goran Dragić.

Ameriški kolegi so pri enem izmed junakov letošnje sezone Lige NBA, v kateri je prvič v karieri nastopil na vikendu All-Star, izpostavili utrujenost po devetih mesecih neprekinjenega igranja za klub in reprezentanco, s katero je na domačem evropskem prvenstvu osvojil končno peto mesto. Božidarja Maljkovića je medtem že zamenjal Jure Zdovc, ki pa z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije (KZS) člana najboljše peterke EuroBasketa očitno še ni prepričal.

"Doma te vsi sodijo po tem, da imaš veliko denarja"

"Težko bo (vzeti si počitek, op. a.), ker te doma vsi sodijo po tem, da imaš veliko denarja in si zvezda, zdaj pa da nočeš igrati za državno reprezentanco. To me malce moti, toda ti ljudje ne vedo veliko o tem, kako poteka sezona, koliko tekem je in kako je biti vsak večer v drugem hotelu. Več sem na letalu kot v svojem avtu," je nadaljeval Dragić, za katerega velja izpostaviti, da se je klicu selektorjev v nasprotju s številnimi drugimi rojaki vedno odzval.

Sonca so se z nizom 6-1 sinoči v Atlanti izenačila z Dallas Mavericks na osmem mestu zahodne konference, ki ob koncu rednega dela sezone prinaša igranje v končnici. Dragić ob 53,8-odstotnem metu (46,2 odstotka pri imel 4,7 podaje. Kljub temu, dodajajo pri The Arizona Republic, že čuti posledice dolge sezone, v katero je zaradi EuroBasketa sicer vstopil v izvrstnem ritmu.

"Mislim, da se počutim precej dobro, še posebej moje noge niso tako težke kot pred 15 tekmami. Čeprav si utrujen za zadnjih 12 tekem, moraš iti mimo tega, o tem ne smeš preveč razmišljati," je dodal Dragić.

Takole je navijače na prvi del svetovnega prvenstva, ki ga bo Slovenija odigrala na Kanarskih otokih, še pred dnevi vabil Dragić:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:16 25. Marec 2014.

    evo ga tipicen slovencek :)

  • d
    17:10 25. Marec 2014.

    Ja bogi revcek, vprasaj raje soigralce, ce bodo/bi nastopali za svojo drzavo ... spizdi klosar

  • 16:23 25. Marec 2014.

    dragic ti si kr lepo spocij da bos se boljsi drugo sezono

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.